'Bici Bici' Yapıp Satan Melahat Ananın Günlük Kazancı Bin 800 Lira - Son Dakika
Ekonomi

'Bici Bici' Yapıp Satan Melahat Ananın Günlük Kazancı Bin 800 Lira

Adana'da 'bici bici' satarak geçimini sağlayan bir kadın, günde 3 liradan 600 bici bici satarak bin 800 lira kazandığını söyledi.

08.08.2015 09:38  Güncelleme: 11:45

Adana'da 'bici bici' satarak geçimini sağlayan bir kadın, günde 3 liradan 600 bici bici satarak bin 800 lira kazandığını söyledi.

ADANA'DA BÖYLE SICAK GÖRÜLMEDİ

Adana'da 57 yılın en sıcak günleri yaşanırken, vatandaşlar yöresel tatlı "bici bici" ile serinlemek isteyince buz gibi tatlı bici bici de birçok ailenin geçim kaynağı oluyor.

MİLLET YANDIKÇA O KAZANIYOR

9 yıldır seyyar tezgahta bici bici yaparak 4 çocuğunun geçimini sağlayan Melahat Aydın da bu ailelerden biri. Yılın 6 ayında bici bici satarak aile bütçesine katkıda bulunan Aydın'ın, özellikle çok sıcak geçen haziran, temmuz ve ağustos aylarında günlük kazancı rekor seviyeye ulaşıyor.

ADANALILARIN VAZGEÇEMEDİĞİ TAT

Nişasta, buz, meyve ve gül suyundan yapılan bir soğuk tatlı olan bici biciyi Adanalıların serinlemek için yediğini anlatan Aydın, "Bici bici işinden başka bir iş yapmıyorum, 9 yıldır bu işi yapıyorum. Bu işe başladığımdan bu yana ailemin ekonomik durumu iyi." dedi. Aydın, özellikle havanın çok sıcak olduğu yaz aylarında satışlarının çok iyi olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti:

GÜNDE BİN 800 LİRA KAZANIYOR

"Günde 4 tepsi bici bici bitiriyorum. Her tepsi de 150 bici bici var. Bici bicinin tanesini 3 liradan satıyorum. Günlük bin 800 lira para kazanıyoruz. Allah'a şükür 4 çocuğum var onların geçimini sağlıyoruz. Ancak bu işi sadece 6 ay yapıyoruz. Hava sıcaklığı arttıkça satışlarımız da artıyor."


\'Bici Bici\' Yapıp Satan Melahat Ananın Günlük Kazancı Bin 800 Lira
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi 'Bici Bici' Yapıp Satan Melahat Ananın Günlük Kazancı Bin 800 Lira - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (29)

  • adınızı yazın: Maliye müfettişlerini göreve çağırıyorum. Beleş yok öyle. Kazaniyosan vergini vericen 23 50 Yanıtla
    Müfit: Allah daha çok versin fakat vergisinde verecek. verenler keriz de, vermeyen uyanık mı. Ve re cek o kadar 3 0
  • Mert: Namusunla, helal para kazanmak kadar güzel birşey varmı..Akp seni milletvekili yapsın, onlarada bulaştır bu güzel alışkanlığını.. 48 13 Yanıtla
  • Sade vatandaş: Kazaniyorsada helal olsun Mecliste yattığı yerden milyonlar kazanan işe yaramazlara örnek olsun. 53 1 Yanıtla
  • yalanmi: Türkiye de gerçek zengin kürtler çakma zengin türkler 25 15 Yanıtla
  • esnaf şabettin: Adanada seyyar neden bitmiyor vergi yokkira yok gelsin paralar .maliye günlük kazanc üzerinden geriye dönük vergi vikarsın yetimhakkıdır alın 28 5 Yanıtla
  • olga: En helal para...maşallah ablam.. 29 1 Yanıtla
  • bence: Türkler eğlenme derdinde kürtler para kazanma derdinde bankaya borç yapip yiyen türkler sonra kürtleri kiskanmayin 13 9 Yanıtla
  • ..: Adam gibi isim koyun 7 12 Yanıtla
    Seren: Biciş cicişş 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement