Para Politikası Kurulu Kararları - Son Dakika
Ekonomi

Para Politikası Kurulu Kararları

Para Politikası Kurulu Kararları

OYAK Yatırım Ekonomisti, Merkez Bankası'nın bugün açıklanan Para Politikası Kurulu kararlarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

22.01.2013 15:19  Güncelleme: 15:21

OYAK Yatırım Ekonomisti Gülay Elif Girgin, döviz ve altın düzenlemelerinin Türk Lirası'nın güçlenmesine karşın atılmış bir adım olduğunu ifade etti.

Merkez Bankası'nın bugün açıklanan Para Politikası Kurulu (PPK) kararlarına ilişkin değerlendirmede bulunan Girgin, Merkez Bankası'nın beklentilere paralel olarak faiz koridorunun alt bandını yüzde 5'ten yüzde 4,75'e indirdiğini belirtti.

Merkez Bankası'nın Finansal istikrarı korumak adına 2013 yılı boyunca Türk Lirası'nda değerlenmeye izin vermeyeceğini kaydeden Girgin, şunları kaydetti:

"Beklentilerden farklı olarak Merkez Bankası üst bantta 25 baz puanlık indirime gitmiştir. Diğer yandan kredilerin öngörülenden daha hızlı arttığı yönünde yapılan tespit ile yapılan Türk Lirası zorunluk karşılık ayarlaması ile piyasadan yaklaşık 1,4 milyar TL, döviz ve altın düzenlemeleri ile MB rezervlerinde yaklaşık 1,8 milyar dolarlık bir artış öngörülmektedir. Döviz ve altın düzenlemeleri yine TL'nin güçlenmesine karşın atılmış bir adımdır. Bir yandan kredilerin çok hızlı artıyor olduğuna dair açıklamanın karşısında faiz üst bandında yeniden bir indirime gidilmesini sürpriz olarak algılıyoruz. Özellikle kredilerde mevsimsel artışın göz ardı edilmemesi gerektiğini ve büyüme hızlandı demek için daha fazla veriye ihtiyacımız olduğunu düşünüyoruz."

Muhabir: Murat Birinci

Yayıncı: Affan Kulunyar - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Para Politikası Kurulu Kararları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement