Paulson Diz Çöküp Pelosi'ye Yalvardı - Son Dakika
Ekonomi

Paulson Diz Çöküp Pelosi'ye Yalvardı

Paulson Diz Çöküp Pelosi\'ye Yalvardı

ABD'deki Mali Krizin Başkanlık ve Kongre Seçimlerinin "En Kritik" Dönemine Rastlaması Çözümü Güçleştirdi ve Daha Karmaşık Hale Getirdi.

27.09.2008 02:24

ABD’deki mali krizin başkanlık ve Kongre seçimlerinin "en kritik" dönemine rastlaması çözümü güçleştirdi ve daha karmaşık hale getirdi.

Kongre’den, krizin büyümemesi için 700 milyar dolarlık paketin acilen kabul edilmesini defalarca isteyen Hazine Bakanı Henry Paulson, Beyaz Saray’daki toplantıda Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin önünde diz çökerek yalvardı. Başkan George W. Bush’un başkanlığında Beyaz Saray’da yapılan toplantıya Cumhuriyetçi Parti Başkan Adayı John McCain, Demokrat Parti Başkan Adayı Barack Obama, her iki partinin Kongre’deki liderleri ile ilgili bürokratlar üyeleri katıldı.

Sızan haberlere göre, içeride "bir mahalle kavgası" yaşandı. Buna göre, herkes birbirini suçluyor ve bağırıyordu. Beyaz Saray’daki toplantıda, Temsilciler Meclisi’nin Cumhuriyetçi lideri John Boehner, kendi grubunun kurtarma paketine destek vermediğini açıkça söyledi ve "Oyları yaratamam" dedi. Obama ve Demokratlar, bir ara Beyaz Saray’ın bir başka odasına geçip durum değerlendirmesi yaptılar.

Bir noktada, Wall Street’te ayakta kalabilen iki büyük yatırm bankasından Goldman Sachs’ın eski CEO’su olan Hazine Bakanı Paulson, Nancy Pelosi’nin önünde diz çöktü ve "Ne olur bu planı imha etmeyin" dedi. Pelosi, şakacı bir üslupla, "Katolik olduğunuzu bilmiyordum" diye konuştu. John McCain ve Barack Obama, Beyaz Saray’dan hiçbir açıklama yapmadan ayrıldı.

McCain sorgulanıyor

Temsiciler Meclisi’ndeki muhafazakar Cumhuryetçiler paketin fiyatının çok yüksek olduğunu ve devleti piyasaların içine soktuğunu öne sürüyorlar. Sorunun çözümü için kampanyasını geçici olarak durduran ve Washington’a geçen John McCain de kesin bir tavır almıyor. Demokrat Parti ise, John McCain’in bu tutumuyla siyasi puan toplamaya çalıştığından kuşku duyuyor. McCain adına yapılan açıklamada, Beyaz Saray’ın paketine ABD halkının destek vermediği, mükelleflerin korunmadığı ve özverinin de Wall Street’ten değil halktan istendiği belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Paulson Diz Çöküp Pelosi'ye Yalvardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement