Perakendeciler Yasada Değişiklik İstiyor - Son Dakika
Ekonomi

Perakendeciler Yasada Değişiklik İstiyor

Perakendeciler Yasada Değişiklik İstiyor

Türkiye Perakendeciler Federasyonu Genel Sekreteri İbrahim Özhan, çıkarılması gündemde olan Perakendeciler Yasası'nı desteklediklerini ancak mutlaka değişiklikler yapılması gerektiğini söyledi.

26.02.2013 12:00

Türkiye Perakendeciler Federasyonu Genel Sekreteri İbrahim Özhan, çıkarılması gündemde olan Perakendeciler Yasası'nı desteklediklerini ancak mutlaka değişiklikler yapılması gerektiğini söyledi. Özhan, "Türkiye'nin ihtiyacına göre yeni düzenlemeler yapılması gerekiyor. Her yere isteyen büyük perakende mağazası açıyor" dedi.

İbrahim Özhan, çıkarılması gündemde olan Perakendeciler Yasası ve son dönemde yapılan çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Son olarak Kıbrıs'ta toplantı yaparak burayı da federasyona dahil ettiklerini belirten Özhan, 340 üyelerinin bulunduğunu kaydetti.

Türkiye'nin en büyük sektörlerinden birisinin perakendecilik olduğuna dikkat çeken Özhan, bu alanda önemli oranda eğitim eksiğinin bulunduğunu dile getirdi. Girişimleri sonucu Kocaeli Üniversitesi'ne bağlı olarak Hereke'de Mağazacılık Meslek Yüksek Okulu'nun açıldığını ifade eden Özhan, "Perakendeciliğin meslek olarak görülmesini istiyoruz. Bu yüzden projeler geliştiriyoruz. Perakende sektörü bugüne kadar geçici iş olarak görüldü. Bu algının toplumda kaldırılmasını, ticaret liselerinde de ders olarak okutulmasını istiyoruz. İşkur ile ilgili sertifika programları da düzenleyeceğiz. İstanbul'da perakende okulu kuruyoruz. İşkur ile projelerimiz de var" diye konuştu.

SERVİS UYGULAMASI ZARARLI

Sektörün önündeki en önemli sıkıntılardan birisinin de alışveriş yapanların servis ile taşınması olduğunu dile getiren Özhan, "Bu sektöre zarar veren bir uygulama. Bu, Antalya'da ve Ankara'da kaldırıldı. Bursa'da da kaldırılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ankara'daki bir mağazanın önünde kaldırılmadan önce 90 tane servis bekliyordu. Kaldırıldıktan sonra cirolarının değişmediği görüldü" dedi.

DÜZENLEME GEREKİYOR

Üzerinde çalışılan Perakendeciler Yasası'nı desteklediklerini söyleyen Türkiye Perakendeciler Federasyonu Genel Sekreteri Özhan, ancak burada mutlaka değişiklikler yapılması gerektiğini vurguladı. Perakandeciler Yasası'nda eczanelerde olduğu gibi bir düzenleme beklediklerini dile getiren Özhan, şunları söyledi:

"Perakende Yasası'nı 'Herkes pazar günü tatil istiyoruz' diye algıladı. Biz de haftanın bir günü personelimizin tatil yapmasını savunuyoruz. Ancak yasada Türkiye'nin ihtiyacına göre yeni düzenlemeler yapılması gerekiyor. Her yere isteyen büyük perakende mağazası açıyor. Bir bakıyorsunuz aynı caddede 3 tane yan yana perakende mağazası açılmış. Perakende sektöründe tıpkı eczanelerde olduğu gibi bir düzen gelmesi gerekiyor."

'POŞETLER ÜCRETLİ SATILMALI'

Türkiye'de naylon poşet kullanımının önüne geçmek için çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Özhan, "Bu, çevreye büyük zarar veriyor. Perakendeciler olarak bizim teklifimiz marketlerde poşetlerin ücretli olarak satılması. Bu uygulamaya geçilirse kullanım azalır" diye konuştu. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Perakendeciler Yasada Değişiklik İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement