Piazza'lar 2013 Hedeflerini Tutturdu - Son Dakika
Ekonomi

Piazza'lar 2013 Hedeflerini Tutturdu

Piazza\'lar 2013 Hedeflerini Tutturdu

Rönesans Yönetim A.Ş. Genel Müdürü Selçuk Şişman, Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezlerinde 2013 yılı hedeflerini tutturduklarını belirterek, “Şu anki dalgalanmalar durulduğunda yatırımlarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi.

25.01.2014 12:00

Rönesans Yönetim A.Ş. Genel Müdürü Selçuk Şişman, Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezlerinde 2013 yılı hedeflerini tutturduklarını belirterek, "Şu anki dalgalanmalar durulduğunda yatırımlarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz" dedi.

Şişman, Kahramanmaraş Piazza'yı gezerek çalışmaları inceledi. AVM Genel Müdürü Serbülent Tekinşen'den bilgiler alan Şişman, şu anda 10 AVM'nin operasyonel faaliyetlerini yürüttüklerini belirtti. Yeni bir Piazza yatırımının da gündemde olduğunu işaret eden Şişman, dünyaca ünlü markaları bölge insanıyla buluşturmaya devam edeceklerini söyledi.

Kahramanmaraş Piazza'nın 200 milyon TL'lik bir yatırımla kurulduğunu anımsatan Şişman, "Bugüne kadar yaklaşık 9 milyon kişi burayı ziyaret etti. Toplamda da 150 milyon TL'lik bir ciro hacmi yakaladık. Bunun da bölgeye oldukça ciddi bir katkı olduğunu düşünüyorum. En önemli unsurlardan biri de bölgeye daha önce gelmemiş yaklaşık 90 markayı getirdik. Bunları tüketiciyle buluşturduk, bu önemli. Şanlıurfa projemiz de hakeza öyle. Şanlıurfa'ya da daha önce gelmemiş birçok markayı halkla buluşturduk. Bizim burada piazzalardaki asıl önemli olay buralar bir buluşma noktası oldu, gençler için, insanlar için. Bu bizim için çok önemliydi. Çünkü olayı sadece alışveriş olarak, ticaret olarak görmüyoruz. Aynı zamanda yapmış olduğumuz faaliyetlerle, etkinliklerle de buraları bir yaşam merkezi gibi görüyoruz" diye konuştu.

Rönesans Holding'in 30 bin çalışanıyla Türkiye ve Rusya'da büyük yatırımlara devam ettiğine dikkat çeken Şişman, her bir Piazza'da da yaklaşık 2 bin 500 personelin istihdam edildiğini anımsattı. 2013 yılı hedeflerini de tutturduklarını kaydeden Şişman, şöyle devam etti:

"Şu anda biz AVM'leri konuşuyoruz ama Rönesans holding aslında Ankara merkezli özellikle Rusya'da çok büyük inşaat ve taahhüt işleri olan bir grup. Grubumuza bağlı yaklaşık 30 bin çalışanımız var. Biz sadece Rönesans Yönetim A.Ş. olarak AVM'lere bakıyoruz. AVM'lerde de şu önemli. Burada görmüş olduğunuz Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve diğer tüm AVM'lerimizde yaklaşık 2 bin, 2 bin 500 kişi istihdam ediliyor. Bu çok önemli bir husus. Şehre belki en büyük katkılardan biri bu oluyor. Mağazalarda çalışanlarla birlikte 2 bin 500 kişi istihdam ediliyor. 2013 yılı hedeflerimiz tuttu, bir sıkıntımız yok. 2014 te malum kurdaki bir takım artışlar var. Bunlar hani önemli konular. Makroekonomik alanda bir takım sıkıntılar gözüküyor. Onları bekliyoruz, onlar durulduğu vakit tekrar yatırımlarımıza devam edeceğiz."

Rönesans olarak sosyal sorumluluk projelerini de önemsediklerini vurgulayan Şişman, Kahramanmaraş'a 8 derslikli anaokulu yaptıklarını belirtti. Şişman, sözlerini şöyle tamamladı:

"Anaokulu yapımı devam ediyor. İnşallah 28 Şubat'ta bitecek. 8 derslikli bir anaokulumuz bitecek. Rönesans Eğitim Vakfı'nın katkılarıyla yapıyoruz. Rönesans Eğitim Vakfı da yurt genelinde birçok öğrenciye burs veriyor. Bir takım okul inşaatları yapıyorlar. Özellikle Şanlıurfa'da da böyle bir çabamız var. Devam edecek bu. Biz sosyal sorumlulukları seviyoruz." - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Piazza'lar 2013 Hedeflerini Tutturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement