Rus Büyükelçi Karlov'un Silahlı Saldırı Sonucu Öldürülmesi - Son Dakika
Ekonomi

Rus Büyükelçi Karlov'un Silahlı Saldırı Sonucu Öldürülmesi

Rus Büyükelçi Karlov\'un Silahlı Saldırı Sonucu Öldürülmesi

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili, "Rusya ve Türkiye, kökü tarihin derinliklerine uzanan dostlukla her zaman büyük zorlukların üstesinden gelmeyi başarmıştır.

19.12.2016 22:08

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili, "Rusya ve Türkiye, kökü tarihin derinliklerine uzanan dostlukla her zaman büyük zorlukların üstesinden gelmeyi başarmıştır. Bu güçlü birlikteliğin, bu saldırıyı gerçekleştirenlerin amaçlarına ulaşmalarına da asla izin vermeyeceğinden hiç şüphe duymuyoruz." ifadelerini kullandı.

Yenigün yaptığı yazılı açıklamada, Karlov'un menfur bir saldırıya uğradığını derin bir üzüntüyle öğrendiklerini belirtti.

Karlov ile göreve geldiği günden bu yana çok yakın ilişkiler içinde bulunduklarına ve çalışma fırsatı yakaladıklarına işaret eden Yenigün, Büyükelçinin, Türkiye ile Rusya arasındaki krizin atlatılması konusunda büyük çaba gösterdiğinin altını çizdi.

TMB olarak, Karlov'u Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'yi ziyaretinden önce Ankara'da ağırladıklarını hatırlatan Yenigün, şunları kaydetti:

"Sayın Andrey Karlov, yoğun bir diplomasi trafiği yürütmüş, ilgili tüm çevrelerle ilişkiler kurmuş ve süreci çok titiz bir şekilde yönetmişti. Sayın Karlov üyelerimizin ve birçok büyükelçinin hazır bulunduğu toplantımızda yaptığı konuşmada, 'Son dönemin en derin krizini aşmış bulunuyoruz. Türk şirketlerini saygıyla anıyoruz ve Türk müteahhitlerinin Rusya'ya dönmelerini bekliyoruz' diyerek çok açık ve net mesajlar vermiş ve ilişkilerin normale dönmesi konusunda büyük bir adım atmıştı.

Rusya ve Türkiye, kökü tarihin derinliklerine uzanan dostlukla her zaman büyük zorlukların üstesinden gelmeyi başarmıştır. Bu güçlü birlikteliğin, bu saldırıyı gerçekleştirenlerin amaçlarına ulaşmalarına da asla izin vermeyeceğinden hiç şüphe duymuyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Rus Büyükelçi Karlov'un Silahlı Saldırı Sonucu Öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement