Saran Holding'ten Vıp Helikopter - Son Dakika
Ekonomi

Saran Holding'ten Vıp Helikopter

Saran Holding\'ten Vıp Helikopter

Saran Holding bünyesindeki Saran Havacılık, Bell Textron'un genel maksatlı modeli Bell 429'u Türkiye'ye getirdi.

24.11.2011 17:54

Saran Holding bünyesindeki Saran Havacılık, dünyanın en önemli helikopter üreticisi Bell Textron'un genel maksatlı modeli Bell 429'u Türkiye'ye getirdi.

Uçuş gereksinimlerinin hepsini karşılayabilen bir helikopter olan Bell 429, uzay teknolojisiyle tasarlandı. Yolcu güvenliğini ön plana alan Bell 429 metal ve kompozit parça kullanımı, dış gövde, sertlik, esneklik, güvenlik ve dayanıklılık arasında mükemmel bir denge oluşturuyor.

KONFORUN TEKNOLOJİYLE BULUŞMASI

Geniş iç yapısıyla dikkat çeken ve 7 yolcu kapasitesi olan Bell 429'un yüksek tavan boşluğu, yolculara istedikleri gibi hareket etme alanı sağlamakta. Geniş pencereler, yolculara eşsiz bir uçuş deneyimi sunuyor. 21'inci yüzyılın teknolojisiyle dizayn edilen Bell 429'un iskeleti ve alaşımlı gövdesi oldukça sağlam yapıda. Olumsuz hava koşullarına karşı gösterdiği olağanüstü direnciyle dikkat çeken Bell 429, emsallerinden segmentinde en geniş kabin ve bagaja sahip olmasıyla ayrılıyor.

Dünyada en çok işadamları tarafından tercih edilen Bell 429 helikopterleri, öncelikli olarak VIP taşımada kullanılmakta. VIP kullanımlar için koltuk sayısı özel tasarımla dörde indirilebilen Bell 429 tipi helikoptere, elektrikli koltuklar, koltuk arası mini bar, TV, DVD gibi elektrikli aksamlar da kabin içine monte edilebiliyor. Ayarlanabilir yolcu koltukları, öne-arkaya, sağa sola hareket edebilmekte, özel sırt desteğini de bulunduruyor. Kapaklı kapıları, helikoptere giriş ve çıkışlarda fazladan alan yaratıyor, kolay hareket edip minimal efor gerektiriyor. Kapılar açıldığında, arka kapılar kolay ve rahat yükleme yapılmasını da sağlıyor.

MSG-3 SERTFİKASINA SAHİP

Tek pilotlu aletli uçuş sertifikasına sahip olan Bell 429, A Kategori bir profil çizmekte ve MSG-3 Sertifikası'na sahip ilk helikopter. Gelişmiş aviyonik ve izleme sistemi, Bell 429'a olağanüstü dayanıklılık ve çabukluk sağlıyor. Gelişmiş otomatik kontrol paneline sahip olan Bell 429, bu sayede Tek-pilot IFR Sertifikası ile Çift-Tek Pilot IFR Sertifikası da sağlıyor. Bell 429'u rakiplerinin önüne çıkaran bir diğer önemli farkı da, standart otomatik pilot özelliği. Helikopter sektöründe yeni bir teknoloji olan otomatik pilot, Bell 429'da standart özellik olarak dikkat çekiyor. Çok geniş hizmet alanına sahip olan Bell'in 429 modeli, hava ambulans firmaları tarafından da tercih ediliyor. - İstanbul/ Bakırköy

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Saran Holding'ten Vıp Helikopter - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement