Sebit, Bilişimin Oscar'ı Sayılan Codie Ödülünü Kazandı - Son Dakika
Ekonomi

Sebit, Bilişimin Oscar'ı Sayılan Codie Ödülünü Kazandı

Sebit, Bilişimin Oscar\'ı Sayılan Codie Ödülünü Kazandı

Geçtiğimiz Yıl Türk Telekom Bünyesine Katılan Eğitim ve Bilişim Teknolojileri Şirketi Sebit, Geliştirdiği "Adaptive Curriculum" Eğitim Programı ile Amerika'da Yazılım ve Bilgi Endüstrisi Birliği (Software And Information Industry Association - Sııa) Tarafından Verilen Dünyaca Ünlü Codie Ödülüne Layık Görüldü.

02.06.2008 18:01

Geçtiğimiz yıl Türk Telekom bünyesine katılan eğitim ve bilişim teknolojileri şirketi Sebit, geliştirdiği “Adaptive Curriculum” eğitim programı ile Amerika’da Yazılım ve Bilgi Endüstrisi Birliği (Software and Information Industry Association - SIIA) tarafından verilen dünyaca ünlü CODiE ödülüne layık görüldü.

Sebit, CODiE ödüllerinin Eğitim kategorisinde, “eğitim endüstrisini değiştirecek derecede önemli bir ürün geliştirmesi” nedeniyle “Yılın Yeni Eğitim Şirketi” olarak  seçildi.

Türkiye’nin telekomünikasyon devi Türk Telekom’un eğitim ve bilişim alanındaki yeni şirketi Sebit büyük bir başarıya imza attı. Sebit geliştirdiği Adaptive Curriculum eğitim yazılımı ile, Amerika’da Software and Information Industry Association (SIIA) tarafından 21 yıldır verilen ve bilişim dünyasının Oscarları sayılan CODiE ödüllerinde “Yılın Yeni Eğitim Şirketi” seçildi. CODiE Ödülleri, yazılım ve bilişim teknolojileri sektörlerinde en yenilikçi yazılım, eğitim teknolojisi, dijital içerik ürün ve hizmetlerine veriliyor.

1986 yılında düzenlenmeye başlayan CODiE ödülleri bir çok endüstride en iyi yeni teknoloji ürünü ve hizmeti sunan şirketleri ödüllendiriyor. Bu yıl, 4 ana kategori ve 75 alt kategoride 1100’den fazla şirketin kabul edildiği ve içlerinde Adobe, Dow Jones, National Geographic gibi şirketlerin de bulunduğu 340 seçkin şirketin finalist olduğu yarışmada, ürünleri veya hizmetleri ile eğitim endüstrisini önemli ölçüde etkileme potansiyeline sahip eğitim teknolojisi şirketlerine verilen “Yılın Yeni Eğitim Şirketi” ödülünü Sebit aldı. 

Ödüle layık görülen Sebit’in yarattığı Adaptive Curriculum yazılımı, Amerika Birleşik Devletleri'nin ilköğretim sınıflarındaki öğretmen ve öğrencilere yönelik hazırlanmış, Matematik ve Fen derslerinde eğitim ve öğrenimi geliştirmeyi hedefleyen İnternet tabanlı bir sistem. Amerikan ulusal ve eyalet müfredatlarıyla örtüşen Adaptive Curriculum, kullanıcılarına sunduğu zengin “Öğrenme Nesnesi” kütüphanesi sayesinde matematik ve fen öğrenimini kolay ve eğlenceli  hale getiriyor.

Türk Telekom İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Paul Doany, Sebit’in kazandığı uluslararası başarı ile ilgili şunları söyledi: “Sebit’in CODiE ödülünü kazanması tüm Türkiye için gurur verici bir gelişmedir. Önümüzdeki dönemde Türk teknolojisinin Amerika’nın yanısıra İngiltere ve Ortadoğu ülkelerine ihraç edilmesi için çalışacağız. Yeni ve önemli başarılara imza atacağımıza inanıyoruz. Bu konuda Sebit’e tam destek vermeye devam edeceğiz.”

Sebit A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Eti ise, “Amerika’da şirketimizin eğitim  endüstrisini değiştirebilecek kadar önemli görülmesinin sebebi, öğrenci ve öğretmenlere, en gelişmiş görsel içerik ve etkileşimle harmanlanmış, dinamik ve kişiselleştirilmiş öğrenme süreci yaşatan e-eğitim çözümleri sunuyor olmamızdır” dedi.

Teknolojik gelişmelerle tüm dünyada öğrencilerin beklentilerinin arttığını, ancak bunu karşılayabilen yazılımların henüz okullardaki günlük yaşama girmediğini ifade eden Eti, şunları söyledi: “İşte biz bu açığı kapatmak üzere dünyanın birçok yerinde projeler geliştiriyoruz. Geçmişte Çin ve Malezya’da başarılı uygulamalar yaptık, Avrupa Birliği için geliştirdiğimiz “iClass”; Fransa, Belçika, Litvanya ve Avusturya’da denenmeye başlandı, sonuçlar olumlu. Şimdi de dünyanın en iddialı pazarı olduğu iddia edilen Amerika’da bu ürünü piyasaya sunduk. Sebit’i eğitim teknolojileri alanında inovasyon yapan, dünyadaki lider şirketlerden biri olarak tanımlayan CODiE ödülü, bu yoldaki inancımızı ve motivasyonumuzu artırdı.”

 

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Sebit, Bilişimin Oscar'ı Sayılan Codie Ödülünü Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement