Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı - Son Dakika
Ekonomi

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi\'nin 102. Yılı

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik, dirlik, bağımsızlık ve bekasına yönelik her tür saldırıyı milletin, Çanakkale ve milli mücadele ruhuyla kazanacağını belirterek, "Bu süreçte Türk bilim camiası ve akademisi, üzerine düşen...

18.03.2017 17:38

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik, dirlik, bağımsızlık ve bekasına yönelik her tür saldırıyı milletin, Çanakkale ve milli mücadele ruhuyla kazanacağını belirterek, "Bu süreçte Türk bilim camiası ve akademisi, üzerine düşen milli görevlerin gereğini yerine getirmeye devam edecek." ifadesini kullandı.

Acar, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Çanakkale Zaferi'nin, milletin inanç, azim, birlik ve kararlılığıyla, emperyalist müttefiklere karşı kazanıldığını ve milli mücadeleyle Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu sürecinde tarihi bir adım olduğunu kaydeden Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, zaferin, Türk milletinin vatanı, milleti, devleti, kutsal değerleri ve bağımsızlığı uğrunda neleri yapabileceğini de tüm dünyaya gösterdiğini vurguladı.

Ahmet Cevat Acar, Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik, dirlik, bağımsızlık ve bekasına yönelik her tür saldırıyı içeren vekalet savaşını da bu büyük milletin, Çanakkale ve milli mücadele ruhuyla kazanacağına işaret ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu süreçte Türk bilim camiası ve akademisi de üzerine düşen milli görevlerin gereğini yerine getirmeye devam edecek. Çanakkale Zaferi'nin 102'nci yıl dönümünde engin tarihimiz boyunca vatan, millet ve devletimizin varlık, birlik, bağımsızlık ve bekası ile değerlerimiz uğrunda hayatlarını feda eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm gazi ve kahramanlarımızı rahmetle, şükranla ve minnetle anıyor, bu uğurda her alanda mücadeleyi sürdüren tüm kahramanlarımıza da başarılar diliyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement