Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Hakkari Yüksekova Devlet Hastanesinde görev yapan bir doktorun 50 kişi tarafından darp edilmesiyle ilgili, bir an önce şiddetin en aza indirilmesi adına çalışmaların hayata geçirilmesi gerektiğini bildirdi.
Kahveci, yaptığı yazılı açıklamada, 50 kişinin saldırısına uğrayan doktorun hayati tehlikesinin devam ettiğini belirtti.
Yeterli tedbirlerin alınmaması nedeniyle sağlıkta şiddetin sürdüğünü vurgulayan Kahveci, "Sağlıkta şiddet ne yazık ki hız kesmeden devam ediyor. Hakkari'de doktorumuz, şiddet sonucu ölüm kalım mücadelesi veriyor. Şiddetin önüne geçmek için daha kaç doktorun, kaç sağlık çalışanının ölmesi gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.
Kahveci, bir an önce şiddetin en aza indirilmesi adına çalışmaların hayata geçirilmesi gerektiğine işaret ederek, "Bu konuda artık ciddi adımlar atılmalıdır. Güvenli çalışma ortamı sağlık çalışanlarının hakkıdır. Türk Sağlık-Sen olarak doktor arkadaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun diyor ve artık şiddet son bulsun diyoruz" ifadesini kullandı.
-Eğitim-Bir-Sen
Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle ilgili, alan değişikliği yapan sınıf öğretmenlerinden, tekrar sınıf öğretmenliğine dönmek isteyenlere imkan verilmesini istediklerini bildirdi.
Özer, yaptığı yazılı açıklamada, geçen yıl uygulamaya konulan ve birinci yılını dolduran 4+4+4 kademeli eğitim sistemiyle ilgili uygulamalardaki durum ve sonuçları tespit etmek üzere yaptıkları çalışmayı Milli Eğitim Bakanlığı'na sunduklarını belirtti.
4+4+4 Eğitim Reformunu İzleme Raporu'nda, zorunlu okula başlama yaşının 66 ay olarak tanımlanması, ancak okula başlaması uygun görülmeyen çocuklar için sağlık raporu istenmesi uygulamasından vazgeçilmesini istediklerini hatırlatan Özer, şunları kaydetti:
"Milli Eğitim Bakanlığı talebimize karşılık vererek rapor isteme yaşını 66 aydan değil bir önceki yılın okula başlama yaşı olan 69-71 aylarına çekmiştir. Alan değişikliği yapan sınıf öğretmenlerinden, tekrar sınıf öğretmenliğine dönmek isteyenlere bu imkanın verilmesinde de aynı hassasiyeti bekliyoruz. Ortaokul ve liselerdeki haftalık ders saatinin daha aşağıya çekilmesi yönündeki önerimiz, Bakanlık tarafından ortaokullarda haftalık ders yükü 35 saate indirilmiş; benzer şekilde, seçmeli derslerin fazlalığı çeşitli sorunlara neden olduğundan seçmeli ders saatinin azaltılması gerektiğini konusundaki talebimiz de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından seçmeli ders saati 6'ya ve ders sayısı da 3 seçmeli derse indirilmişti." - Ankara
Son Dakika › Ekonomi › Sendikalardan Kısa Kısa - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?