Shazili Türk Kahvesi İstanbul'da Yoğun İlgi Gördü - Son Dakika
Ekonomi

Shazili Türk Kahvesi İstanbul'da Yoğun İlgi Gördü

Shazili Türk Kahvesi İstanbul\'da Yoğun İlgi Gördü

Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı'nda 'Shazili Hazır Türk Kahvesi' yoğun ilgi gördü.

08.09.2012 12:08

Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı'nda 'Shazili Hazır Türk Kahvesi' yoğun ilgi gördü. Shems Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin yıldız, "Ülke ekonomisine yıllık olarak 10 milyon dolarlık bir ihracat hedefimiz var" dedi.

İstanbul Fuar Merkezi-CNR Expo'da gerçekleştirilen 20. Uluslararası Gıda Worldfood İstanbul Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı'na katılan "Shazili Hazır Türk Kahvesi", fuara katılanlardan büyük beğeni topladı. Shazili Türk Kahvesi'nin hedeflerinden bahseden Shems Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Yıldız, "Önümüzdeki aylarda ürün gamı genişleyerek devam edecek. Böylece ülkenin ekonomisine ve istihdamına katkıda bulunuyoruz. İlk kuruluşumuzda 15 olan çalışan sayımız bugün itibariyle 200 civarı. 1 buçuk-2 yılda yakaladığımız rakam bu. Ülke ekonomisine de yıllık olarak 10 milyon dolarlık bir ihracat hedefimiz var" şeklinde konuştu.

Yıldız, 'Shazili Hazır Türk Kahvesi'nin nasıl ortaya çıktığını da şöyle açıkladı:

"Kahve hazırlamak zor bir iş. Tadını, kıvamını tutturmalısınız, taşırmamalısınız. Cezvede pişireceksiniz. Bundan yola çıkarak neden hazır Türk kahvesi olmasın dedik. 3 yıllık bir AR-GE sonucunda Shazili Hazır Türk Kahvesi ortaya çıktı. ve tüketicilerimizin beğenisi sonucu son derece önemli yerlere geldik. İlk çıktığında önyargıyı yıkmak zordur. Ben cezveden hazırlanmadan olan kahveyi içmem diyenler vardı. Ama şimdi öyle diyenler bile bu kahveyi içiyor. Son derece önemli tepkiler aldık."

'Shazili Hazır Türk Kahvesi'nin ilk çıktığında sade, orta, şekerli olarak 3 çeşit olduğunu belirten Yıldız, "Bugün itibariyle sütlü Türk kahvesi, salep, sıcak çikolata, cappuccino dahil 18 çeşit ürünümüz var" diye konuştu.

Yıldız, "Kızlardan bize mesajlar geliyor. 'İyi ki çıkardığınız böyle bir şeyi, bizi büyük bir dertten kurtardınız' diyorlar.

Bu konuda da iddialıyız. Kızlar artık evde kalmaz diye tahmin ediyorum" dedi.

Yabancı uyruklu vatandaşların da ilgi gösterdiği kahve standında kahve içmek için sıraya giren ziyaretçiler, stantta kuyruk oluşturdu. Elazığlı olmasına rağmen Gaziantep'e gönül veren ve yatırımlarını bu kente yapan Şemsettin Yıldız, süren AR-GE çalışmaları sonucunda Türkiye'de ilk hazır Türk kahvesinin formülünü geliştiren Hakkı Harbalioğlu ile 3 yıl önce ortak şirket kurmuştu. Dünyada ilk kez Türk kahvesini hazır gele getiren ve milyonlarca insanın beğenisini toplayan 'Shazili Hazır Türk Kahvesi' her geçen gün daha da popülerleşiyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Shazili Türk Kahvesi İstanbul'da Yoğun İlgi Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement