Siemens Genel Müdür Yardımcısı Ersoy Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Siemens Genel Müdür Yardımcısı Ersoy Açıklaması

Siemens Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Ersoy, Endüstri 4.0 konusunda yasal altyapı çalışmalarının başladığını, mevzuat tamamlandıktan sonra Türkiye'nin Avrupa'da üretim üssü olabileceğini ifade etti.

08.05.2016 13:53

Siemens Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Ersoy, Endüstri 4.0 konusunda yasal altyapı çalışmalarının başladığını, mevzuat tamamlandıktan sonra Türkiye'nin Avrupa'da üretim üssü olabileceğini ifade etti.

Ankara Sanayi Odası'ndan (ASO) yapılan açıklamaya göre, Ersoy, OSB sohbet toplantısında, üretimin tüm aşamalarının dijitalleşmesi olarak tanımlanan Endüstri 4.0'a olan ilginin son zamanlarda arttığına işaret etti. Almanya'ya göre Türkiye'nin bu konuda 3,5 yıl geride olduğunu belirten Ersoy, Endüstri 4.0'ın Türkiye'nin orta gelir tuzağından kurtulması için de fırsat olacağını aktardı.

Türkiye'de bu konuyla ilgili mevzuat çalışmalarına başlandığını ve sonbahara kadar tamamlanmasını beklediklerini bildiren Ersoy, "Bu aşamadan sonra eğer sanayici de üzerine düşeni yaparsa Avrupa'nın üretim üssü oluruz." değerlendirmesinde bulundu.

Endüstri 4.0'ın istihdamı daraltacağı yönündeki kaygıların yersiz olduğunu belirten Ersoy, henüz adı bile bilinmeyen 16 yeni mesleğin ortaya çıkacağının öngörüldüğünü ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Siemens Genel Müdür Yardımcısı Ersoy Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement