Şimdi Sıra Uzlaşıyı Siyasi Davranış Biçimi Yapmakta - Son Dakika
Ekonomi

Şimdi Sıra Uzlaşıyı Siyasi Davranış Biçimi Yapmakta

Şimdi Sıra Uzlaşıyı Siyasi Davranış Biçimi Yapmakta

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (Türkonfed) Başkanı Celal Beysel, Türk Halkının Bu Seçimde Yaptığı Tercihlerle, Siyasi ve Ekonomik İstikrarı Gündeminin En Önemli Maddelerinden Biri Olarak Gördüğü Mesajını İlettiğini Bildirdi.

25.07.2007 01:36

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Celal Beysel, Türk halkının bu seçimde yaptığı tercihlerle, siyasi ve ekonomik istikrarı gündeminin en önemli maddelerinden biri olarak gördüğü mesajını ilettiğini bildirdi.

Beysel, genel seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, 23’üncü dönem TBMM seçim sonuçlarının herkes için hayırlı olmasını diledi. Uzlaşı kültürünü siyasi davranış biçimi haline getirmenin önemini vurgulayan Beysel şunları kaydetti:

İSTİKRAR SEÇİMİ: "Türk halkı bu seçimde yaptığı tercihlerle, siyasi ve ekonomik istikrarı gündeminin en önemli maddelerinden biri olarak gördüğü mesajını iletmiştir. Üstelik bu mesajı sadece büyük bir oy artışı sağlamış olan AK Parti’ye değil, muhalefette kalan partilere de vermiştir. Şimdi gerek hükümeti kuracak olan partiye, gerekse muhalefet partilerine düşen, bu mesajın bilinciyle, başta cumhurbaşkanlığı seçimleri olmak üzere, her konuda, demokratik gereklerin ve toplumsal hassasiyetlerin bilincinde olarak, uzlaşı kültürünü siyasi davranış biçimi haline getirmektir." İş dünyasının seçim sonuçları ile ilgili diğer görüşleri ise şöyle:

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Başkanı Yüksel Mermer: AKP hükümeti ülkeyi güzel bir şekle getirdi. Yeni bir vitrinle daha da iyiye götüreceğine inanıyorumSeçimlerden önce bekleme vardı. Özellikle faiz oranlarının aşağı çekilmesiyle birlikte satışların artacağını öngörüyoruz. Satışların artışında vergi indiriminin etkisi büyük olacaktır.

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren: Seçim öncesinde ve sonrasında oy kullanma sürecinin sakin geçmesi ve tatil mevsiminde olmasına rağmen sandık başına gitme oranının artması sevindirici. Seçmen iradesi konu ile yapılan tartışmaları ve soru işaretlerini kaldırdı. Seçim sonucunda çıkan tek parti iktidarı ekonomik istikrar ve mali disiplinin devamı için önemli.

Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Murat Dedeman: Ekonomik ve siyasi istikrarın devam etmesi bakımından çıkan sonucu olumlu buluyoruz. Halkın tek partili iktidardan yana olduğu ve AKP’nin milletin güvenini kazanmış merkez partisi konumuna geldiği görüldü. Seçim sonuçlarından çıkan oy dağılımı, seçmenlerin en temel demokratik haklarını kullanmasının bir neticesi olarak yorumlanması gerekiyor. Yeni hükümetin önündeki en önemli ve acil çözüm bekleyen sorunlar, terör konusu ve işsizlik. İktidarın turizm ve üretimle ilgili önemli açılımlar yapması gerekiyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Şimdi Sıra Uzlaşıyı Siyasi Davranış Biçimi Yapmakta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement