SPK Haftalık Bülten - Son Dakika
Ekonomi

SPK Haftalık Bülten

SPK Haftalık Bülten

Medya Gündem Dijital Yayıncılık Ticaret AŞ ve Mepaş Entegre Çelik Sanayi ve Ticaret AŞ halka arz için Kurul'a başvurdu

26.07.2013 19:41

Medya Gündem Dijital Yayıncılık Ticaret AŞ ve Mepaş Entegre Çelik Sanayi ve Ticaret AŞ halka arz için Kurul'a başvurdu.

SPK haftalık bültenine göre, Medya Gündem Dijital Yayıncılık Ticaret AŞ nakit olarak artırılacak 900 bin lira nominla değerli sermayesine ilişkin paylar ve Mepaş Entegre Çelik Sanayi ve Ticaret AŞ yine nakit olarak artırılacak 2 milyon 750 bin lira nominal değerli sermayesine ilişkin paylarını halka arz için Kurul'a başvurdu.

Borusan Mannesmann Boru Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 113 milyon 400 bin lira iç kaynaklardan bedelsiz sermaye artırım başvurusu ve CLK Holding'in (Eski ticari ünvan: Karkim Sondaj) 40 bin 774 lirası iç kaynaklardan ve 3 milyon 709 bin 225 lirası kar payından olmak üzere bedelsiz sermaye artırım başvurusu Kurul tarafından onaylandı.

Lider Faktoring AŞ halka açılmak amacıyla kayıtlı sermaye sistemine geçmek ve sermaye tavanının 100 milyon lira olarak belirlenmesi talebi ile Kurul'a başvurdu.

Asya Varlık Kiralama AŞ 1 milyar liralık kira sertifikası, Coca Cola İçecek AŞ 1 milyar 923 milyon 600 bin liralık tahvil,  Global Yatırım Holding AŞ 100 milyon liralık borçlanma aracı ihraç etmek için Kurul'a başvurdu. Net Turizm Ticaret ve Sanayi AŞ 95 milyon lira bedelli sermaye artırımı için Kurul'a müracat etti.

Kurul ayrıca, Garanti Bankası'na  yalnızca nitelikli yatırımcılara satılmak üzere ihraç edilen Bankpozitif Kredi ve Kalkınma Bankası AŞ tahvillerinin Merkezi Kayıt Kuruluşu AŞ sisteminde nitelikli yatırımcı olarak görünmeyen yatırımcılara satılmasının tebliğe aykırılık teşkil etmesi nedeni ile 64 bin 680 bin lira idari para cezası verdi.

Kurul, Finansbank'a bazı yönetim kurulu kararlarının kamuya açıklanmaması veya 1 gün gecikmeli açıklanması nedeni ile 43 bin 120 lira idari para cezası verdi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi SPK Haftalık Bülten - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement