Su Ürünleri Tanıtım Grubu'ndan Kazakistan Atağı - Son Dakika
Ekonomi

Su Ürünleri Tanıtım Grubu'ndan Kazakistan Atağı

Su Ürünleri Tanıtım Grubu\'ndan Kazakistan Atağı

Türkiye'nin su ürünleri ihracatını arttırmak için dünya genelindeki gıda fuarlarına katılarak Türk su ürünlerinin tanıtımını yapan Su Ürünleri Tanıtım Grubu'nun son durağı Kazakistan'ın Almaatı kentinde 5-8 Kasım 2013 tarihlerinde bu yıl 16'ncısı...

14.11.2013 12:44

Türkiye'nin su ürünleri ihracatını arttırmak için dünya genelindeki gıda fuarlarına katılarak Türk su ürünlerinin tanıtımını yapan Su Ürünleri Tanıtım Grubu'nun son durağı Kazakistan'ın Almaatı kentinde 5-8 Kasım 2013 tarihlerinde bu yıl 16'ncısı düzenlenen World Food Kazakhstan Gıda Fuarı oldu.

Su Ürünleri Tanıtım Grubu'ndan yapılan açıklamaya göre World Food Kazakhstan Gıda Fuarı'na info stand ile katılarak tanıtım faaliyeti gerçekleştiren Su Ürünleri Tanıtım Grubu'nun standı fuarın en yoğun ilgi gören standlarından biri oldu. Fuar süresince özellikle levrek, çipura ve alabalığa ilginin olduğunu ifade eden Su Ürünleri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Bağcı, Kazakistan pazarının, Türk su ürünleri için yüksek bir potansiyel teşkil ettiğini vurguladı. Geçen yıldan bu yana su ürünlerine olan ilginin ve bilinirliğin belirgin bir şekilde arttığına dikkat çeken Bağcı, "Zaten Kazakistan'a olan su ürünleri ihracatımıza baktığımızda 2012 yılında gerçekleştirdiğimiz ihracatı, 2013 yılının ilk 10 ayında geride bıraktığımız görülüyor. Amacımız Kazakistan pazarında daha da etkin olmak" dedi.

-"TÜRK BALIKLARI KAZAKİSTAN'DA HEMEN HEMEN TÜM RESTORANLARIN MENÜLERİNDE"-

Türk balıklarının Kazakistan'da hemen hemen tüm restoranların menülerinde yer aldığını kaydeden Bağcı, Türk balıklarının Kazakistan damak tadına hitap ettiğini ve ilerleyen zamanda bu ülkedeki tüketimin artarak devam edeceğini umduğunu belirtti.

Su Ürünleri Tanıtım Grubu Başkanı Melih İşliel ise dünyanın hemen her noktasında Türk su ürünlerinin bilinirliğini artırmaya ve yeni pazarlar bulmaya yönelik çalışmaların tüm hızıyla devam edeceğini ifade etti.

World Food Kazakhstan Gıda Ürünleri Fuarında Su Ürünleri Tanıtım Grubu adına Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Bağcı ve Ege İhracatçı Birlikleri Uzmanı Gökay Çelikli yer aldı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Su Ürünleri Tanıtım Grubu'ndan Kazakistan Atağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement