Tarihin en büyük zammı pompaya yansıdı! İşte yeni motorin fiyatları - Son Dakika
Son Dakika Logo

Tarihin en büyük zammı pompaya yansıdı! İşte yeni motorin fiyatları

20.03.2026 08:46

Orta Doğu'daki kriz petrol fiyatlarını tarihi seviyelere taşırken, Türkiye'de akaryakıt fiyatları bir kez daha yükseldi; motorine gece yarısı yapılan 5 lira 18 kuruşluk zamla litre fiyatı 75 TL sınırına dayandı.

Hürmüz Boğazı'nın geçişlere kapanması ve bölgedeki petrol akışının ciddi oranda sekteye uğraması, dünya genelinde arz krizini tetikledi. Küresel petrol arzının yaklaşık yüzde 30'unun risk altına girdiği bu süreçte, uluslararası fiyatlar hızla yükseldi. Bu gelişmelerin etkisi Türkiye'de de doğrudan hissedildi.

TARİHİ ZAM PAMPAYA YANSIDI

Motorin grubunda litre başına 5 lira 18 kuruşluk artış pompaya yansıdı. Yapılan zamla birlikte İstanbul'da motorinin litre fiyatı 71,10 liraya, Ankara'da 72,22 liraya, İzmir'de 72,50 liraya yükseldi. Adana'da 73,06 lirayı gören fiyatlar, doğu illerinde ise 73,90 liraya kadar çıktı.

PETROL FİYATLARI 120 DOLARI GÖRDÜ

Petrol fiyatları, İran'ın güneyinde Basra Körfezi'nde yer alan Güney Pars doğalgaz sahasının bazı rafinerilerine düzenlenen saldırı ve İran'dan sert bir misilleme sonrası yükselmişti. İran, altyapısının yeniden hedef alınması halinde "sıfır kısıtlama" göstereceği uyarısında bulundu ve Katar ile Kuveyt de dahil olmak üzere bölge genelindeki enerji tesislerine saldırılar düzenledi.

Enerji altyapılarına düzenlenen saldırıların etkisiyle yüksek seyreden enerji fiyatları, ABD Başkanı Donald Trump'ın olası saldırılara ilişkin açıklamaları sonrası kısmen geriledi.

Trump, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'ya İran'ın petrol ve doğalgaz altyapısını hedef almaması yönünde çağrıda bulunduğunu söyledi.

Bu gelişmelerin ardından brent petrolün varil fiyatı uluslararası vadeli piyasalarda 110 doların altına indi.

Gün içinde 119,11 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı saat 20.56 itibarıyla 108,44 dolardan alıcı buldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 95,9 dolardan işlem görüyor.

Son Dakika Ekonomi Tarihin en büyük zammı pompaya yansıdı! İşte yeni motorin fiyatları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (32)

  • Erkan demir Erkan demir:
    Ne oldu Gabar daki petrolumüzz. 111 36 Yanıtla
    İdris Uzun İdris Uzun:
    Seçim öncesi yeni doğalgaz ve petrol sahaları bulacaz sıkıntılarımız hallolacak. 100 24
    Bayram ÖZSOY Bayram ÖZSOY:
    bayram saplaması oldu 36 3
    Murat Kaya Murat Kaya:
    Dünyanın her köşesi petrol fiyatlarından etkilenirken, bizim dünyaya bakışı geniiiiiş vatandaşın petrol konusuna bakışı ancak bu kadar olur. Gerçi bir tane petrol çıkaran atkafasından heykel yaptın mı tamam, hallolur(!) ekonomi ve petrol konusu değil mi? 0 0
  • isa yatar isa yatar:
    Harika ya uçuyoruz 86 43 Yanıtla
  • mustafa sagdic mustafa sagdic:
    savaşan ülkelerde fiyatlar böyle cikmiyor 97 25 Yanıtla
    Hüseyin Özcan Hüseyin Özcan:
    Bilmeden işkembeden atmak cehalet örneği. Abd de 2 dolar olan benzin 3 dolar oldu. Yüzde elli zamlandı. 8 27
    mustafa sagdic mustafa sagdic:
    Hüseyin ABD de yaşıyorum Ca da. bizim burda niye artmadı. iskembeden sallama 12 2
    Şevket YILMAZ Şevket YILMAZ:
    Ula gundi ABD da enflasyon %3. bizde %50 gel Burdan bak bide olaya 12 0
  • Neco3955 Neco3955:
    iyi bayramlar Türkiye 57 9 Yanıtla
  • 032725 032725:
    İyi uykular TÜRKİYE 30 13 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement