Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, küresel, bölgesel ve bireysel anlamdaki huzursuzlukların nedeninin "özden kopuş" olduğunu belirterek, "Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması bize özümüzü hatırlatıyor" dedi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu'nda, Bakanlık ile Denizbank işbirliğinde gerçekleştirilen, "Toprak" tematik kategorili 7'nci Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni gerçekleştirildi.
Törende konuşan Bakan Çelik, yarışma ve ödül törenlerinin tarıma ilişkin toplumsal farkındalığın oluşması bakımından son derece önemli olduğunun altını çizerek, kültürel etkinliklerin tarım ve insan arasında köprü oluşturduğunu söyledi.
İnsanın, "Dünya büyük bir insan, insan küçük bir dünya" diye tanımlandığını ifade eden Çelik, çimenden, sudan, hayvanlar aleminden, ağaçtan kopan insanın mutlu olamayacağının günümüz insanında görüldüğünü dile getirdi.
Çelik, küresel, bölgesel ve bireysel anlamda huzursuzluklar olduğunu savunarak, "Nedenini 'özden kopuş, özden ayrılış' diye düşünüyorum. Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması bize özümüzü hatırlatıyor" değerlendirmesinde bulundu.
Şehirlerin betonlaşmasının kalplerin de taşlaşmasını beraberinde getirdiğini ifade eden Çelik, şöyle konuştu:
"Taşlaşan kalplerin ne gibi sorunlar çıkardığını bugün hep beraber izliyoruz. Kendisini tedavi eden doktora, hemşireyi darp eden, onu öldüren bir anlayış olabilir mi? Kadına el uzatan, kadını darp eden, kadını katleden bir anlayış medeniyetlerin beşiği olan bu coğrafyada düşünülebilir mi? Maalesef bunları acı bir şekilde görüyoruz. Çünkü fiziki anlamda kaybedilen birçok değerler ister istemez insan yaşantısının her türüne sirayet etmektedir. Tarımı yalnız karın doyurmak ve ekonomi alanı olarak görmenin doğru olmadığını, bir bütün olarak baktığımızda aslında insanlığı bütünüyle tarımın kuşattığını ve bu kuşatma içerisinde insanın çok sağlıklı bir şekilde geleceği inşa edebileceğini hatırlatmış oluyorum. Dünün fotoğraflarına hayranlığımız devam ediyor, umarım bu dünün insanlarına hayranlığımıza dönüşmez ve insanlık konusunda geçmişin fotoğrafından nasibini alarak insanca yaşamak konusunda bu fotoğraflar bize yol gösterici olur temennisinde bulunuyorum."
"Tarım sektörüne desteğimizi sürdürüyoruz"
Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş de sektörde hayata geçirdikleri öncü çalışmalar ile çiftçilerin yüzde 72'sinin aklına ilk gelen iki bankadan biri olduklarını belirterek, "Müşterimiz olsun olmasın, tüm üreticilerin yüzde 24'ünün en beğendiği tarım bankası konumundayız" dedi.
Ateş, tarım sektörü için ellerini taşın altına koyarak çiftçilerin yanında olmaya çalıştıklarına dikkati çekerek, "Yaptığımız yatırımlarla liderlik bayrağını büyük bir gururla taşıdığımız tarım sektöründe 1 milyonu aşan müşterimiz, 5,5 milyar lirayı aşan tarım kredimiz ile üreticilerimize desteğimizi sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.
401 yarışmacı katıldı
Bu yıl yarışmaya 401 katılımcı bin 827 eserle katıldı. Devlet Sanatçısı Ozan Sağdıç, Fotoğraf Sanatçısı Mehmet Arslan Güven, Denizbank Kültür Sanat Danışmanı Perihan Yücel'den oluşan seçici kurulun değerlendirmeye aldığı 739 eserden 156 eser sergileme ve albüm çalışması için seçilirken, 17 eser ödüle layık görüldü.
Genel kategoride birincilik ödülü 3 bin 500 lira Ali Haydar Ceylan ve Ali Mermertaş'a, ikincilik ödülü 3 bin lira Ahmet Fatih Sönmez ve Alp Yetimoğlu'na ve üçüncülük ödülü olan 2 bin 500 lira ise Batuhan Beceren ve Ekrem Şahin'e verildi.
Dilek Erim de Denizbank Özel Ödülü almaya hak kazandı. Diğer kategorilerde ise bin ile 2 bin lira arasında değişen ödüller verildi.
Son Dakika › Ekonomi › Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?