Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, Özbekistan'da temaslarda bulunacak - Son Dakika
Ekonomi

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, Özbekistan'da temaslarda bulunacak

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, Özbekistan\'da temaslarda bulunacak

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Özbekistan'da düzenlenecek "Türk Devletleri Teşkilatı 1. Tarım Bakanları Toplantısı ile Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (ECO) 7. Tarım Bakanları Toplantısı"na katılacak.

03.07.2022 15:22  Güncelleme: 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Özbekistan'da düzenlenecek "Türk Devletleri Teşkilatı 1. Tarım Bakanları Toplantısı ile Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (ECO) 7. Tarım Bakanları Toplantısı"na katılacak.

Bakanlıktan edinilen bilgiye göre, Kirişci, bugün çeşitli temaslarda bulunmak üzere Özbekistan'ın başkenti Taşkent'e gidecek.

Kirişci, yarın Özbekistan Tarım Bakanı Jamshid Khodjaev ile ikili görüşme gerçekleştirecek ve Türk Tarım İş Forumu'na katılarak burada bir konuşma yapacak.

Türk Devletleri Teşkilatı 1. Tarım Bakanları Toplantısı'na da iştirak ederek konuşma yapacak Kirişci, "Türk Devletleri Teşkilatı Tarımdan Sorumlu Bakanlar Birinci Toplantısı Tebliği" imza töreninde ve aile fotoğrafı çekiminde yer alacak.

Kırgızistan Tarım, Su Kaynakları ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Askarbek Djanybekov ile görüşecek ve bazı temaslarda bulunacak Kirişci, 5 Temmuz Salı günü Semerkant'ı ziyaret ederek yerel yöneticilerle bir araya gelecek.

Kirişci, 6 Temmuz Çarşamba günü Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 7. Tarım Bakanları Toplantısı'na katılacak ve ardından Türkiye'ye dönecek.

Toplantıya, Azerbaycan, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan, Türkmenistan ve KKTC tarım bakanları da iştirak edecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, Özbekistan'da temaslarda bulunacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor
    01:09 Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor

    Huawei yönetimi, Çin'de kapsamlı bir çip fabrikası daha kurmak için çalışmalara başladı. Şirket, çip sektörünün gelişeceğini öngörerek bu alana yapacağı yatırımları artıracak. Şanghay'da yapılacak olan fabrikanın, şirketin çip ihtiyacını karşılaması bekleniyor. Fabrikada üretilecek çiplerin ağırlıklı olarak akıllı telefonlar için kullanılacağı belirtiliyor. Huawei, böylece çip konusunda dışa bağımlılıktan kurtulmayı hedefliyor. Şirketin dev yatırımlarının ürün fiyatlarına etki edebileceği iddia ediliyor.

  • Gözler seçim sonrası ilk kabine toplantısında! İşte masadaki konu başlıkları
    22:04 Gözler seçim sonrası ilk kabine toplantısında! İşte masadaki konu başlıkları

    Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 31 Mart yerel seçimleri sonrası ilk toplantısını yapacak. Toplantıda İran-İsrail gerilimi, sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyareti ve enflasyonla mücadele başlıkları ele alınacak.


Advertisement