Tarımda Sigortanın Adı Yok - Son Dakika
Ekonomi

Tarımda Sigortanın Adı Yok

Devlet Destekli Tarım Sigortaları Uygulamasının Başladığı Türkiye'de Tarım Sigortaları Kapsamında Toplanan Primin Toplam Sigorta Primleri İçerisindeki Payının Binde 4'te Kaldığı Bildirildi.

18.06.2006 09:12

Türkiye'deki 24.4 milyon hektarlık ekilebilir alanın sadece yüzde 1.8'i, mevcut hayvan varlığının yüzde 0.3'ünün sigortalı olduğu belirtildi.

İzmir Ticaret Borsası'nın yaptığı araştırmada, tarım sigortalarında potansiyelin büyük ancak prim düzeyinin düşük kaldığı belirtildi. Bütün tehlikelere karşı tek poliçeyle sigortalama sisteminin bulunduğu ABD'de tarım sigortaları prim üretiminin 3 milyar dolar düzeyinde bulunduğu hatırlatılan araştırmada, Türkiye'de tarım sigortaları prim üretiminin ise 21 milyon dolarda kaldığına dikkat çekildi. Toplam 5 milyar dolar civarında prim üreten Türk sigorta sektörünüde tarım sigorlatalırın payının binde 4 gibi düşük bir payı bulunduğu bildirildi.

TÜRKİYE TARIMA ÖNEM VERMİYOR

Araştırmada, Türkiye'de "GSMH, istihdam ve dış ticaret gibi temel makro değişkenler yönüyle bir değerlendirme yapıldığında" önemi anlaşılan tarım sektörünün, doğal afetler, hastalık ve zararlılardan olumsuz etkilenen bir sektör olmasına rağmen, sigortacılık sektörü içindeki payının sadece yüzde 1 seviyesinde kalmasının düşündürücü olduğu belirtildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Tarımda Sigortanın Adı Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement