TCDD'de 'Yatak Odalı' Rüşvet - Son Dakika
Ekonomi

TCDD'de 'Yatak Odalı' Rüşvet

Takipsizlikle sonuçlanan TCDD soruşturmasında 5 kişiye 'rüşvet'ten dava açıldı. Şüphelilerin rüşvet olarak para ve "yatak odası" takımı aldığı öne sürüldü.

18.02.2015 09:14  Güncelleme: 09:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman'ın arasında bulunduğu 52 kişi hakkında takipsizlik kararı verilen TCDD soruşturmasında 5 kişiye "rüşvet almaktan" dava açıldığı ortaya çıktı.

İDDİANAME HAZIRLANDI

Ankara Cumhuriyet Savcısı Mustafa Başer'in hazırladığı iddianame, Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, teknik takibe takılan 3 rüşvet olayı anlatıldı. Soruşturma kapsamında telefonları dinlemeye alınan TCDD Yol Dairesi'nde mühendis olarak çalışan Erbay Aydın'ın, METSE Serdar Işıldak ile buluşacakları tespit edildi.

RÜŞVET ALDIKLARI İDDİA EDİLİYOR

İddianamede, Işıldak ile Aydın'ın bir alışveriş merkezinde buluştuğu, Işıldak'ın Aydın'a bir zarf verdiği, daha sonra Aydın'ın aracında ele geçirilen zarftan 50 bin lira çıktığı belirtildi. İddianamede, Aydın'ın, söz konusu paraların bozdurduğu altınların parası olduğunu ve eve hırsız girer korkusu ile yanında taşıdığını söylediği aktarıldı.

GİZLİ BULUŞMA

İddianameye göre 2. rüşvet olayı, Erbay Aydın ve memur Yusuf Kenan Güner ile Işıldak arasında geçti. Işıldak bir AVM'de buluştuğu Aydın ve Güner'in yanından ayrıldıktan sonda Güner çantasından çıkardığı paranın bir kısmını Aydın'a verdi. İddianamede, Aydın ve Güner'in TCDD'de Metse Yapı'nın işlerini takip ettikleri, Serdar Işıldak'tan parayı alarak bölüştükleri, suçun rüşvet alma kaydedildi.

RÜŞVET OLARAK YATAK ODASI

Soruşturma kapsamında tespit edilen 3. rüşvetin konusu bu kez para değil, yatak odası takımı oldu. İddianamede, TCDD'de baş uzman olarak görev yapan Şükrü Çelikyürek'in kurumla iş yapan Nursoy İnşaat İdari İşler Koordinatörü Hikmet Kızılca'dan yeni evi için yatak odası istediği, onun da almayı kabul ederek rüşvet anlaşmasına vardıkları belirtildi. (Kaynak:Cumhuriyet)

TCDD\'de \'Yatak Odalı\' Rüşvet
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi TCDD'de 'Yatak Odalı' Rüşvet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • Eşkenar dörtten: Baktılar ustaları çoluk çocuk damat dünür amca yeğen götürüyor halk da zaten cahil bunlara bir şey demiyor oy veriyor ulan dediler bizim beyimiz eksik ustamız yaparsa bizde yaparız hem bizim çaldıklarımız ne ki ustamızın götürdüklerinin yanında devede kulak biz çaldakta bir şey olmaz ustamızın götürdüğünün yanında bizimki devede kulak demişler nasıl olsa ustaları çıkar iki Allah kitap der koyunlarda hipnoznolmuşcasına baybedeceğinden adam derler küçük bir not nasıl cennette kademeler var ise cehennem de de kademeler var her kes aynı cezayı çekmiyor suça göre muamele bakalım cahillerin verdiği oylar satılmış adalet insanları cuma hutbelerinde halkı yönlendiren sahte din adamları sizi ve kendilerini orada kurtarabilecekler mi belki ustanız sizi orada kurtarır ha sakın biz inandık kaldırıldık deyip yırtarız diye düşünmeyin size şöyle denecek biz size akıl verdik okuyun dedik siz niye okuyup gelişmediniz diyecekler 22 2 Yanıtla
  • Ahmet: Bu hükümet başta iken rüşvetten kimse içeri girmez. 21 3 Yanıtla
  • BABA: İKİ TANE TAHTA PARÇASINA TENEZÜL EDENDEN DEĞİL YÖNETİCİ ADAM DAHİ OLMAZ. TERBİYESİZ HERİFLER 20 0 Yanıtla
  • Karagöz : Niye kötü yorumlar yapıyorsunuz arkadaşlar Rüşvet artık helal para cezası bile yok yan gelir olarak Görülüyor.. Yolsuzluğa Rüşvet'e olsun yapıyorlar ama çalışıyorlar hepsi yapıyor diyen toplumdan ne beklersin... 20 0 Yanıtla
  • ÖNCEL: YAK YA RÜŞVET OLMAZ BU ÜLKEDE , TÜRKİYE BURASI TÜRKİYE YE YE YE YE YE YE YE YE BİTMEZ 19 0 Yanıtla
  • Başkentli: O yatakta içi rahat uyuyabilir ama mezarda ? 17 0 Yanıtla
  • DEVLETİN MALI DENİZ: DEVLET DEMİR YOLLARI ACİLEN ÖZELLEŞTİRİLMELİ. HÜKÜMETİMİZ İNŞALLAH BU KONUDA GEREKLİ ADIMLARI ATAR. 6 6 Yanıtla

Advertisement