Tekstil Sektörü Devrini Tamamlamak Üzere - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Tekstil Sektörü Devrini Tamamlamak Üzere

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Tekstil Sektörü Devrini Tamamlamak Üzere

Denizli Sanayi Odası'nca (Dso) Düzenlenen Uluslararası Tekstil Konfeksiyon Zirvesi'nde Konuşan Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası (Tütsis) Başkanı Halit Narin, Türkiye'de Tekstil Sektörünün Yavaş Yavaş Devrini Tamamlamakta Olduğunu Söyledi.

Denizli Sanayi Odası’nca (DSO) düzenlenen Uluslararası Tekstil Konfeksiyon Zirvesi’nde konuşan Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası (TÜTSİS) Başkanı Halit Narin, Türkiye’de tekstil sektörünün yavaş yavaş devrini tamamlamakta olduğunu söyledi.

Türkiye’de 4 milyon kişinin istihdam edildiği bir sektörle ilgili politika belirlenememesini bir eksiklik olarak nitelendiren Narin, "Avrupa’nın istediği şartlarda ithalat ihracat dengesini yaptığımız zaman, Türkiye’de minimum 150 milyar dolar yapmış olan tekstil sektörü, şu anda yavaş yavaş devrini tamamlamak üzere. Peki yerine ne koyacaksınız? Hiçbir şey yok" dedi. Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu ise tekstilin öldüğünün söylenmesini anlayamadığını, geçen yıl Zorlu Grubu olarak 300 milyon dolarlık tekstil ihracatı yaptıklarını belirtti.

Kaynak: DHA