The Economist Avrupa Enerji Zirvesi - Son Dakika
Ekonomi

The Economist Avrupa Enerji Zirvesi

The Economist Avrupa Enerji Zirvesi

Dışişleri Bakanlığı Çok Taraflı Ekonomik İşler Müdürlüğü Enerji ve Çevreden Sorumlu Genel Müdürü Rende: "Türkiye enerji piyasasında küresel olarak en hızlı gelişmekte olan ülkelerden biri..."...

30.10.2013 17:48

Dışişleri Bakanlığı Çok Taraflı Ekonomik İşler Müdürlüğü Enerji ve Çevreden Sorumlu Genel Müdürü Mithat Rende, Türkiye'nin enerji piyasasında küresel olarak en hızlı gelişen ülkelerden biri olduğunu söyledi.

The Economist Avrupa Enerji Zirvesi"nde konuşan Rende, Türkiye'nin enerji piyasasında küresel olarak en hızlı gelişen ülkelerden birisi olduğunu kaydetti.

Enerji güvenliğinin kaynakların çeşitlendirilmesiyle alakalı olduğunu ifade eden Rende, Türkiye'nin bu konuda kaynaklarını çeşitlendirebildiğini, enerji konusunda, bölgedeki ülkeler ve petrol ihraç eden ülkelerle iyi ilişkiler sağladığını dile getirdi.

Türkiye'nin önemli projeler başlattığını ve gerekli alt yapıyı kurduğunu vurgulayan Rende, Türkiye'nin boru hatlarını koruma konusunda iyi tecrübeleri olduğunu, Hindistan dahil başka ülkelerin tecrübesini aktarması için Türkiye"ye talepte bulunduğunu kaydetti.

Rende, istikrar ve stabilite arttıkça Irak'ın Türkiye için en önemli petrol ve doğalgaz tedarikçilerinden biri olacağına dikkat çekerek, Doğu Akdeniz doğalgazının da en iyi piyasasının Türkiye olduğunun altını çizdi.

İleriki yıllarda da İran gazı için en iyi müşterinin Türkiye olacağını bildiren Rende, politik problemlerin olduğunu, ancak politikacaların bu anlamda teşvik edilmesi gerektiğini ifade etti.

Gazprom Danışmanı Marcel Kramer ise Avrupa'da talepte biraz yavaşlama olduğunu ve çevresel etkilerle birlikte enerji arzının etkileneceğini kaydetti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi The Economist Avrupa Enerji Zirvesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement