THY Teknik, Uçakta 'Cep'ten Konuşma İçin İlk Adımı Attı - Son Dakika
Ekonomi

THY Teknik, Uçakta 'Cep'ten Konuşma İçin İlk Adımı Attı

THY Teknik, Uçakta \'Cep\'ten Konuşma İçin İlk Adımı Attı

THY Teknik A.ş. Genel Müdürü İsmail Demir, Uçaklarda Kullanılmaya Başlanması Planlanan Cep Telefonları Konusunda Uzun Uçuşlarda Kullanılacak Bir Sistem İçin Anlaşma Yaptıklarını Belirterek, "Sistemi, Daha Çok Uzun Uçuş Yapan Geniş Gövdeli Uçaklar İçin Düşünüyoruz. Bir Uçak İçin 150 Bin Dolara Malolacak Bu Sistem İçin Hazırlıklarımızı Yapıyoruz.

01.03.2008 03:02

THY Teknik A.Ş. Genel Müdürü İsmail Demir, uçaklarda kullanılmaya başlanması planlanan cep telefonları konusunda uzun uçuşlarda kullanılacak bir sistem için anlaşma yaptıklarını belirterek, "Sistemi, daha çok uzun uçuş yapan geniş gövdeli uçaklar için düşünüyoruz. Bir uçak için 150 bin dolara malolacak bu sistem için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Eylül ayında konuşacak duruma geleceğiz. Ancak THY’den bize resmi bir teklif yok. Ama biz hazırlığımızı yapıyoruz" dedi.

İKİ FİRMA YAPIYOR: İsmail Demir, uçaklarda cep telefonu kullanımına imkan veren sistemlerin dünyada iki firma tarafından yapıldığını belirterek, "ARINC ve Telenor firmalarının ortak girişimiyle kurulan AEROMOBILE firması. Bu firma öncelikle geniş gövdeli uçaklar için çözüm üretmektedir. Öteki firma ise ONAIR. Bu da dar gövdeli uçaklar için sistemler geliştiriyor. Biz AEROMOBIL ile bir anlaşma yaptık" dedi.

SABİHA GÖKÇEN PROJESİ: Havacılık Bakım Onarım ve Modifikasyon Merkezi (HABOM) projesini 2006 yılında portföyüne dahil eden İsmail Demir, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda üç yeni şirketle birden 2009 yılı başında hayata geçeceğini açıkladı. Demir, Atatürk HABOM şemsiyesi altında Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yapılacak uçak bakım üssü için şunları söyledi:

MOTOR BAKIM MERKEZİ: "En son teknolojinin kullanılacağı bu üste yapılacak hangarlardan birisinde geniş gövdeli üç uçak diğerinde ise dar gövdeli 9 uçağa hizmet verilecek. HABOM şemsiyesi altında kurulan ilk şirket, THY Teknik A.Ş. ve Pratt&Whitney Ortak Girişimi "Motor Bakım Merkezi". Bu şirket 250 kişiye istihdam sağlayacak. Yılda en az 200 motorun bakımı yapılabilecek. İkinci şirket ise ABD’nin Fortune 500 şirketlerinden birisi olan Goodrich ile yapılan ve THY Teknik A.Ş.’nin bünyesinde olmayan motor kaportası ve ters tepki mekanizması bakım ve onarımını yapacak olan şirkettir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi THY Teknik, Uçakta 'Cep'ten Konuşma İçin İlk Adımı Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement