Tony Buzan: Kendimizi Geliştirmek İçin Çocuklar Gibi Olmalıyız - Son Dakika
Ekonomi

Tony Buzan: Kendimizi Geliştirmek İçin Çocuklar Gibi Olmalıyız

Tony Buzan: Kendimizi Geliştirmek İçin Çocuklar Gibi Olmalıyız

Zihin Haritalandırması (Mind Mapping) kavramının yaratıcısı olarak bilinen yazar ve eğitimci Tony Buzan, insanın kendisini geliştirmek için çocuklar gibi olması gerektiğini söyledi Zihin Haritalandırması (Mind Mapping) kavramının yaratıcısı...

13.02.2013 17:39

Zihin Haritalandırması (Mind Mapping) kavramının yaratıcısı olarak bilinen yazar ve eğitimci Tony Buzan, insanın kendisini geliştirmek için çocuklar gibi olması gerektiğini söyledi Zihin Haritalandırması (Mind Mapping) kavramının yaratıcısı olarak bilinen yazar ve eğitimci Tony Buzan, insanın kendisini geliştirmek için çocuklar gibi olması gerektiğini söyledi.

Buzan, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda başlayan ve iki gün sürecek olan "Enerjiyi Yaratanlar, Hareket, Dönüşüm, Güç" ana temalı zirvenin açılışında konuştu. İnsanların yaşlandıkça daha monoton bir yaşama sürüklendiğini belirten Buzan, monotonluğun, yaşlandıkça beynin başına gelen bir durum olduğunu söyledi.

Bu durumdan kurtulmak için enerji dolu olması gerektiğini belirten Buzan, "Kendimizi geliştirmek için çocuklar gibi olmalıyız. En az onlar kadar enerji dolu olmalıyız. Ben bu yaşımda bütün enerjimi sabah uyandığımda bir vizyonumun olmasına borçluyum" ifadelerini kullandı.

-"ÇALIŞANLARIN ÖZELLİKLERİ DOĞRU DEĞERLENDİRİLMELİ"-

Zirvede konuşan Henley Business School eğitimcilerinden Bernd Vogel ise profesyonel iş hayatında olanların yüksek enerjiye sahip olması gerektiğinin altını çizdi. Çalışanların özelliklerinin doğru değerlendirilmesi gerektiğini ve insanlar arasındaki dinamiğin düşünülmesi gerektiğinin altını çizen Vogel, "Örneğin İstanbul'da günde trafikte 2.5 saat geçiren bir insanın etkileşimi ve dinamikleri ile ufak bir kasabada yaşayan ve işyerine 5 dakikada ulaşan bir insanın dinamiği çok daha farklı olabilir. O nedenle kişilerin istekli, heyecanlı olması önemli" dedi. - İstanbul

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Tony Buzan: Kendimizi Geliştirmek İçin Çocuklar Gibi Olmalıyız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement