Toshiba Skandalının Maliyeti: 7 Bin İşçi, 4.5 Milyar Dolar - Son Dakika
Ekonomi

Toshiba Skandalının Maliyeti: 7 Bin İşçi, 4.5 Milyar Dolar

Muhasebe skandalının ardından işleri kötü giden Toshiba 7 bin işçi çıkaracağını açıkladı. Şirketin bu mali yılın sonunda 4.5 milyar dolar zarar etmesi bekleniyor.

21.12.2015 13:40  Güncelleme: 09:28

Geçen haziran ayında yaşanan muhasebe skandalı yüzünden Toshiba'nin CEO'su Hisao Tanaka istifa etmiş şirketin önümüzdeki dönemde ciddi bir zarara uğrayabileceği açıklanmıştı.

7 BİN İŞÇİ ATILACAK

Toshiba'dan bugün yapılan açıklamaya göre firma 1.3 milyar dolarlık muhasebe skandalının ardından 7 bin işçinin işine son vermeye karar verdi. Öte yandan şirketin önümüzdeki mart ayına gelindiğinde geçmiş mali yılı 4.5 milyar dolar zararla kapatacağı ifade edildi.

EĞİLEREK İSTİFA ETMİŞTİ

Hisao Tanaka düzenlediği basın toplantısında halkın önünde eğilerek istifa etmişti.

Toshiba küçülmeyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, " Bu planı uygulayarak bütün hissedarlarımızın güvenini tekrar kazanmak istiyoruz" ifadesini kullandı. Şirket kazançlarının şişirilmiş gösterilmesinin de etkisiyle Toshiba'nın hisseleri Nisan 2015'ten bu yana yüzde 40 düştü.

140 yıllık Toshiba Japonya'nın en köklü firmalarından. Devletle de sıkı ilişkileri olduğu bilinen toplulukta çalışan üst düzey yöneticiler bakanlık ve danışmanlık gibi görevlerde bulunuyorlar.


Toshiba Skandalının Maliyeti: 7 Bin İşçi, 4.5 Milyar Dolar

Son Dakika Ekonomi Toshiba Skandalının Maliyeti: 7 Bin İşçi, 4.5 Milyar Dolar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • eger: Orası Japonya bizdeki 17 24 aralikcilar devlet yonetiyor 24 66 Yanıtla
  • Monsterenergy: Tuzu kuru bunların 2 23 Yanıtla
  • Düzceli_sniper: Yolsuzluk üçkâğıtçılık sadece bizim millete ait nitelik değilmiş demekki en azından inkar yok tebrikler 9 13 Yanıtla
  • 1000 göllü musa: Üzüldüğümü ifade etmek istiyorum....keşke Tayip iflas etseydide japonların tırnağına zarar gelmeseydi ... 2 18 Yanıtla
  • mehmet: Japonlar onurlu insanlar bizdeki gibi inkâr etmiyorlar.kumpas darbe girişimi falan yok öyle yalan dolan 2 0 Yanıtla
  • sevda: Suşi yiyin geçer 0 1 Yanıtla

Advertisement