Tüketici Hakları Derneği Başkanı Çakar Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Tüketici Hakları Derneği Başkanı Çakar Açıklaması

Tüketici Hakları Derneği Başkanı Çakar Açıklaması

"Tüketiciler bugünkü yasal haklarını mumla arayacak"

08.07.2013 13:28

Tüketici Hakları Derneği Başkanı Turhan Çakar, TBMM'nin gündeminde olan Tüketicinin Korunması Kanun Tasarısı'yla  tüketicilerin faiz lobisine teslim edildiğini iddia ederek, "Tüketiciler bugünkü yasal haklarını, mumla arayacak." dedi.

Milli Müdafaa Caddesi'nde basın açıklaması yapan Çakar, tasarının TBMM'ye sunulmadan önceki görüşme sürecinde, tüketici örgütlerinin Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na sunduğu görüş ve önerilerin kabul görmediğini hatırlatarak, "Tasarıya konulan hükümlerle başta bankalar olmak üzere şirketlerin, tüketiciler üzerinden ücret, komisyon ve masraflarla vurgun ve soygunların önü açılmıştır. Reklam Kurulu'nda emek örgütleri ve meslek kuruluşları devre dışı bırakılarak aldatıcı, yanıltıcı ve istismar edici reklamların önü açılmıştır." diye konuştu.

Tasarının bugünkü uygulamadaki yasadan daha geri bir şekilde muğlak ve yoruma açık ifadeler kullanıldığını ileri süren Çakar, tüketicilere şu çağrıda bulundu:

"Tüketiciler, bugünkü yasal haklarını, mumla arayacak. Tasarı TBMM'nin Genel Kurulu'na inmeden, ilinizin milletvekillerine telefon ederek, faks, e-posta ve mektup göndererek, tasarıdaki faiz lobisi ve büyük sermaye kuruluşlarının ücret, masraf ve komisyon almalarını hüküm altına alan maddeleri kabul etmemeleri ve tüketici örgütlerinin önerilerini dikkate almalarını söyleyiniz." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tüketici Hakları Derneği Başkanı Çakar Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement