Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Çakar Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Çakar Açıklaması

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Çakar Açıklaması

"TÜİK'in 2013 yılı Temmuz ayı ile 2014 yılı Temmuz ayı gıda fiyat istatistiklerini karşılaştırdığımızda 50 çeşit gıda maddesindeki fiyat artışının resmi enflasyon oranının çok üzerinde olduğunu gördük"

07.08.2014 12:54

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, TÜİK'in 2013 yılı temmuz ayı ile 2014 yılı temmuz ayı gıda fiyat istatistiklerini karşılaştırdıklarında, 50 çeşit gıda maddesindeki fiyat artışının resmi enflasyon oranının çok üzerinde olduğunu savundu.

Çakar, Kızılay Güven Park'ta tüketicilerin satın alma gücüne ilişkin düzenlediği basın toplantısında, son bir yıllık sürede, gıdada tüketicilerin satın alma gücünün düştüğünü belirtti.

TÜİK'in 2013 yılı temmuz ayı ile 2014 yılı temmuz ayı gıda fiyat istatistiklerini karşılaştırdıklarında, büyük bir çoğunluğu temel gıda maddesi olan 50 çeşit gıda maddesindeki fiyat artışının resmi enflasyon oranının çok üzerinde olduğunun görüldüğünü dile getiren Çakar, şöyle konuştu:

"50 çeşit gıda maddesinin tamamının son bir yıllık fiyat artış oranları, asgari ücretli işçiler ve emekli işçiler ile emekli memurlar ve emekli öğretmenlerin maaş artış oranlarının üzerinde gerçekleşmiştir. Yani, milyonlarca asgari ücretli, emekli işçi, emekli memur ve emekli öğretmenin son bir yılda 50 çeşit gıdada satın alma güçleri düşmüştür. Söz konusu dönemde, asgari ücretli işçinin maaş artış oranı yüzde 10,9 emekli işçinin 9,16 emekli memurunun yüzde 11,77, emekli öğretmenin 9,31 iken, elli çeşit gıda maddesinin fiyat artış oranları ise yüzde 12,26 ile yüzde 91,9 arasında değişmektedir." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Çakar Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement