Tüm Sağlık-Sen Damga Vergileri İçin Maliye Bakanlığı'na Başvuru - Son Dakika
Ekonomi

Tüm Sağlık-Sen Damga Vergileri İçin Maliye Bakanlığı'na Başvuru

Tüm Sağlık-Sen Damga Vergileri İçin Maliye Bakanlığı\'na Başvuru

Tüm Sağlık-Sen Maliye Bakanlığı'na Başvuru Yaparak, Sözleşmenin Bitim Tarihine Kadar Geçen Süreye Ait Vergi Miktarının Hesaplanılarak İadesini Talep Etti.

01.03.2011 16:20

Tüm Sağlık-Sen Maliye Bakanlığı'na başvuru yaparak, 2011 yılı Ocak ayında yapılan hizmet sözleşmeleri nedeniyle kesilen damga vergilerinin Torba Yasanın yayım tarihinden sözleşmenin bitim tarihine kadar geçen süreye ait vergi miktarının hesaplanılarak iadesini talep etti Tüm Sağlık-Sen Maliye Bakanlığı'na başvuru yaparak, 2011 yılı Ocak ayında yapılan hizmet sözleşmeleri nedeniyle kesilen damga vergilerinin Torba Yasanın yayım tarihinden sözleşmenin bitim tarihine kadar geçen süreye ait vergi miktarının hesaplanılarak iadesini talep etti.

Maliye Bakanlığı'na yapılan başvuruda, sözleşmeli personelin 1 Ocak 2011 itibariyle kurumlarıyla hizmet sözleşmeleri imzaladıkları ve sözleşme karşılığı tahakkuk edilen damga vergilerinin sözleşmeli personelden tahsil edildiğini belirten Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, sözleşmeli sağlık çalışanlarına, ödemiş oldukları damga vergilerinin hesaplanarak, yasanın yürürlük tarihinden bir sonraki sözleşme dönemine kadar kalan dönem içerisindeki damga vergilerinin hesaplanarak iade edilmesini talep ettiklerini açıkladı. Erözgün, "Damga vergisi ile ilgili maddenin yürürlük tarihinin son anda 1 Ocak 2011 yerine 25 Şubat 2011 tarihi olarak resmi gazetede yayınlanmasını endişe ile takip ettik. Bu durumu; 2011 yılı için sözleşmeli personelin ödediği damga vergisinin siyasi irade tarafından geri ödenmek istemediği şeklinde değerlendiriyoruz, bu yasal değildir. Siyasi irade bu konuda damga vergilerini iade etmelidir. Şimdi Maliye Bakanlığına yazılı başvuruda bulunuyoruz. Girişimlerimizi sürdüreceğiz demokrasi içinde hakkımızı arayacağız. Ödenmediği takdirde yargıya başvuracağız" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Tüm Sağlık-Sen Damga Vergileri İçin Maliye Bakanlığı'na Başvuru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement