Tümsiad Genel Başkanı Sert Eskişehir'de - Son Dakika
Ekonomi

Tümsiad Genel Başkanı Sert Eskişehir'de

Tümsiad Genel Başkanı Sert Eskişehir\'de

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Dr.

20.02.2013 21:52

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, ülkelerin ticaret ve ekonomiyle büyüyeceğini belirterek, tüm dünyanın buna göre hareket ettiğini söyledi.

Derneğinin Eskişehir'de düzenlediği 'Yerel Değerlerden Küresel Değerlere' konulu konferansa katılmak için gelen Sert, gecenin açılışında yaptığı konuşmada Türkiye'nin 2023 hedeflerini yakalaması için TÜMSİAD'ın elinden geleni yaptığını anlatarak, "Eğer 2023 yılına geldiğimizde ve dönüp arkamıza baktığımızda, 2023 yılı hedeflerinde yani 500 milyar dolarlık ihracatta, 25 bin dolarlık kişi başı gelirde, dünyadaki lider 10 ülkeden bir tanesi olma noktasında sapmalar varsa, bu bizim kusurumuz olur. İyi çalışmadığımızın bir göstergesi olur. Dolayısıyla sapmaların olmaması için 2023 vizyonunun yerine getirilmesi için mutlaka güçlü STK'lara, güçlü iş adamlarına ihtiyaç var. Eğer 2023 yılına geldiğimizde başarısız olursak, iş adamlarının eksikliğinden dolayı başarılı olamadığımızı göreceğiz. Ama inşallah bunları görmeyeceğiz. Çünkü sadece TÜMSİAD değil, bütün STK'lar canla başla ülkenin 2023 vizyonunu kabul etmişler ve 2023 vizyonunu gerçekleştirmek için canla başla çalışmaktadırlar" dedi.

Sert, TÜMSİAD'ın küresel liderlik konusunda canla başla çalıştığını aktararak, hem Türkiye ekonomine hem de bulunduğu ülkelerin ekonomisine katkı sağladığını kaydetti.

"BÜTÜN DÜNYANIN GÖZÜ TÜRKİYE'DE"

Bütün dünyanın gözünün Türkiye'de olduğunu söyleyerek iş adamlarına seslenen Sert, şöyle konuştu:

"Bütün ülke olarak şöyle bir prensibi belirlemek zorundayız. Bizler şuana kadar gezdiğimiz ülkelerden aldığımız kazanımlarla şöyle bir noktaya geldik. Bugün Türkiye'den çok şeyler bekleniyor. Gelin bizim ülkemizde organizasyon yapın, fabrikalar kurun, yatırımlar yapın diyen ülkeler var. Ayrıca Türkiye gelsin bize ihracat, devlet sistemi öğretsin diyorlar. Yani bütün dünyanın gözü bizim üzerimizdedir. Sizler iş adamları olarak şu ekseni çok iyi becerebilmeniz lazım. Sizin bir ayağınız kendi şirketinizde, şehriniz, ülkenizde olurken, bir ayağınız da mutlak suretle başka ülkelerde olmalıdır. Sizden ümit, sevda, katılma hamleleri bekleyen diğer ülkelere mutlaka yardıma gitmek zorundasınız. Yani bugünkü dünya konvektörü size sadece Eskişehir'de, sadece Türkiye'de iş adamlığı yapma görevi biçmemiştir. Size bütün dünya ülkelerini gözleyecek, bütün dünya ülkelerinde fayda üretecek ve rehberlik yapacak bir fonksiyon biçmiştir. Siz sadece kendiniz için yaşayamazsınız, yaşamamalısınız. Dünyanın sizden beklemiş olduğu ve size biçmiş olduğu bu gömleği giymek zorundasınız. Bunları, birçok ülkede yapmış olduğumuz ve gelmiş olduğumuz noktalardan dolayı söylüyoruz."

Son dönemde yapılan barış ve kardeşlik çalışmalarına destek verilmesi gerektiğinin de altını çizen Dr. Sert, Türkiye'nin birliğini, beraberliğini, huzurunu, güvenliğini sağlayacak ve terörün bitmesi noktasında yapılacak çalışmalara herkesin destek vermesi gerektiğini ifade etti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Ruhsal Demirel ise geceyi düzenleyenlere teşekkür ederek, iş adamlarına çalışmalarında başarılar diledi.

Daha sonra Ömer Torlak tarafından 'Yerel Değerlerden, Küresel Liderliğe' konulu konferansı verdi.

Geceye, TÜMSİAD Genel Başkanı Sert ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Demirel'in yanı sıra siyasi parti temsilcileri, dernek temsilcileri, kurum amirleri ve çok sayıda iş adamı katıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Tümsiad Genel Başkanı Sert Eskişehir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement