Türk Gıda Sektörü Rusya'ya Çıkarma Yapıyor - Son Dakika
Ekonomi

Türk Gıda Sektörü Rusya'ya Çıkarma Yapıyor

Türk Gıda Sektörü Rusya\'ya Çıkarma Yapıyor

Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in Türkiye Ziyaretiyle Başlayan İki Ülke Arasındaki Olumlu Gelişmeler Türk Firmalarının Dikkatini Bu Ülkeye Çekti. Bölgenin En Büyük Gıda ve İçecek Fuarlarından Biri Olarak Kabul Edilen World Food Moscow Genel Gıda Fuarı'na Türk Firmaları Çıkarma Yapmaya Hazırlanıyor.

01.09.2009 12:51

Rusya Başbakanı Vladimir Putin’in Türkiye ziyaretiyle başlayan iki ülke arasındaki olumlu gelişmeler Türk firmalarının dikkatini bu ülkeye çekti. Bölgenin en büyük gıda ve içecek fuarlarından biri olarak kabul edilen World Food Moscow Genel Gıda Fuarı’na Türk firmaları çıkarma yapmaya hazırlanıyor.

İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği organizasyonunda 450 metre karelik stant alanında 24 Türk firması ürünlerini tanıtacak.

Rusça konuşulan bölgenin en büyük gıda ve içecek fuarlarından biri olarak kabul edilen World Food Moscow Genel Gıda Fuarı’nın Türkiye milli katılım organizasyonu bu sene İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği tarafından ilk kez gerçekleştiriliyor.

Genel gıda, çikolata, şekerleme, içecek vb. gibi sektörlere yönelik olarak 18. kez düzenlenen ve 15 bin metrekarelik bir alanda dünyanın dört bir yanından 1000’e yakın firmaya ev sahipliği yapacak fuarda Türkiye’den üretici ve ihracatçı firmalar, 15 – 18 Eylül 2009 tarihleri arasında İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği’nin milli katılım organizasyonu çerçevesinde bölgenin önde gelen firmaları ile Moskova’da buluşarak Rusya ve çevre ülke pazarlarında ürünlerini tanıtacak.

İstanbul İhracatçı Birlikleri 450 m2’lik standı ve 24 katılımcı firması ile şov yapmaya hazırlanıyor. Bu firmalar 4 gün boyunca ürünlerini sergileyerek sektördeki son eğilimleri takip edip yeni iş olanakları yaratacak.

İstanbul İhracatçı Birlikleri Başkanı Zekeriya Mete, "Rusya pazarında yer almak veya mevcut pazar payını artırmak, ürünlerini uluslararası alıcılara etkin bir şekilde tanıtmak, güçlü dağıtım ağlarının temsilcileri ile tanışma ve sağlıklı bağlantılar kurmak, pazarı yerinde görmek yoluyla etkili satış stratejileri belirleyebilmek ve önemli firmaların yöneticileri ve satın almacıları ile doğrudan temasa geçmek üzere Türk firmalarını bu organizasyona davet ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Türk Gıda Sektörü Rusya'ya Çıkarma Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement