Türk İş Dünyası Davos'a Çıkarma Yapıyor - Son Dakika
Ekonomi

Türk İş Dünyası Davos'a Çıkarma Yapıyor

Türk İş Dünyası Davos\'a Çıkarma Yapıyor

Bugün Başlayacak Olan Dünya Ekonomik Forumu (Wef) Davos Toplantısı Dünyanın Dört Bir Yanında Gelen Üst Düzey Yöneticileri Karşılamaya Hazırlanıyor. Türk İş Dünyası da Davos'da, Türkiye'nin Siyasi ve Ekonomik Gücünün Yanısıra Kültürel Zenginliğini de Dünyaya Anlatma Fırsatı Bulacak.

23.01.2008 03:08

Bugün başlayacak olan Dünya Ekonomik Forumu (WEF) Davos toplantısı dünyanın dört bir yanında gelen üst düzey yöneticileri karşılamaya hazırlanıyor. Türk iş dünyası da Davos’da, Türkiye’nin siyasi ve ekonomik gücünün yanısıra kültürel zenginliğini de dünyaya anlatma fırsatı bulacak.

Türkiye Davos’un en önemli etkinliklerinden biri olan kapanış galasına da ev sahipliği yapacak. Gecenin önemi WEF tarafından hangi ülkenin ev sahibi ülke olacağını belirlenmesinden kaynaklanıyor. Bu sene Türkiye ve Fransa değişen güç dengeleri içinde öne çıkan ülkeler arasında yer aldıkları için iki ayrı kapanış Gala’sına evsahipliği yapıyorlar. Davos Toplantısı kapsamında Türkiye ev sahipliğinde düzenlenecek olan ve Suzan Sabancı Dinçer, Mehmet Ali Yalçındağ, Ali Koç ve Ferit F. Şahenk’in inisiyatif alarak öncülük ettiği resmi kapanış gecesi organizasyonu, Hükümet ve Türk iş dünyası başta olmak üzere geniş çapta destek buldu.

TÜRKİYE’DEN GÜÇLÜ KATILIM: 26 Ocak 2008 de Dünya Ekonomik Forumu’nun resmi programı kapsamında düzenlenecek Türk Gala gecesi, bir kurumu öne çıkarmadan Türkiye konsepti üzerine kurgulanıyor. Doğan Grubu, Doğuş Grubu, Koç Holding ve Sabancı Holding’in öncülüğünde başlatılan çalışmalara; Enka Holding, Fiba Holding, Anadolu Grubu, Eczacıbaşı, Yaşar Holding, Petrol Ofisi, Boyner Grubu, Türk Telekom, For You Mağazacılık, İhlas Holding, Garanti Bankası, Akbank, Ülker Grubu, Turkcell, Mey İçki ve Vakko destek verdiler. Dünya ve Türk basını tarafından ilgiyle izlenecek olan Dünya Ekonomik Forumu Davos 2008 Toplantısı’na,Dünya Ekonomik Forumu’nun yıllardır üyesi olan Türk kuruluşlarının yanısıra, bu yıl ilk kez üye olan pek çok kuruluşun üst düzey yöneticileri katılacak. WEF üyesi Türk şirketleri ve Davos 2008’in Türk katılımcıları arasında; Ali Koç, Agah Uğur, Güler Sabancı, Suzan Sabancı Dinçer, Ferit F. Sahenk, Mehmet Ali Yalcındag, Vuslat Dogan Sabancı, Hanzade Dogan Boyner, Yılmaz Arguden, Husnu Ozyegin, Ahmet M. Oren, Yasar Kalpakoglu, Cuneyd Zapsu, Paul Doany, Aziz G. Zapsu, Erdal Karamercan, Zafer Kurtul, Ergun Ozen, Murat Ülker, Tuncay Ozilhan, Sureyya Ciliv yer alıyor. Davos toplantıları kapsamında düzenlenecek olan çeşitli oturumlara hükümeti temsilen, Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ve Devlet Bakanı Mehmet Şİmşek de katılıyor. Türk özel sektörünü temsilen; Ferit F. Şahenk, Suzan Sabancı Dinçer, Bülent Bulgurlu, Hüsnü Özyeğin, Hanzade Doğan Boyner ve Aziz Zapsu, çeşitli Forum panellerinde konuşmacı olarak yer alacaklar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Türk İş Dünyası Davos'a Çıkarma Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement