Türk-İş Eski Başkanı Kumlu: Hükümete Teslim Olmadık - Son Dakika
Ekonomi

Türk-İş Eski Başkanı Kumlu: Hükümete Teslim Olmadık

Türk-İş Eski Başkanı Kumlu: Hükümete Teslim Olmadık

Türk- İş Genel Başkanlığı görevinden 2 Eylül'de istifa eden Mustafa Kumlu, bugün katıldığı Tes- İş Kayseri Şubesi konresinde konuştu.

28.09.2013 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk- İş Genel Başkanlığı görevinden 2 Eylül'de istifa eden Mustafa Kumlu, bugün katıldığı Tes- İş Kayseri Şubesi konresinde konuştu. İstifasıyla ilgili açıklamalarda bulunurken, iktidara yakın olmakla suçlandığını belirten Kumlu, "Hükümete teslim olmadık" dedi.

Türk- İş Yönetim Kurulu içindeki anlaşmazlıklar nedeniyle göreve devam edemediğini belirten Mustafa Kumlu, "Ben ateşten bir gömlek giymiştim. Bu gömleği çıkardım. Yandığım için değil, yanmaya devam etmeme izin vermedikleri için çıkardım" diye kouştu.

Mustafa Kumlu, başkanılğı döneminde Türk- İş'in hiç bir konuda biat etmediği görüşünü savunurken, veremeyecek hesabı olmadığını söyledi. Mustafa Kumlu şöyle dedi:

" Türk- İş'in önünü açmak için istifa ettim. İstifamın ardından gerçekleri yansıtmayan çeşitli haber ve yorumlara konu edildim. Biliyorsunuz bir gizli protokol meselesi ortaya atıldı. Çalışma Bakanı da ben de böyle bir protokol olmadığını birçok kez açıkladık. Benimle ilgili yolsuzluk iddialarından tutun da kızımın ABD Büyükelçiliği'nden vize almak için 20 milyon dolarlık hesap cüzdanını teminat gösterdiğine kadar uydurma haberler yaptırıldı. Yetmedi, cemaatle ilişkide olduğum, cemaate bağışta bulunduğum ileri sürüldü. Yetmedi mal varlığım konu edildi. İstifam bu asılsız haber ve yorumlarla birlikte anıldı."

"HÜKÜMETE TESLİM OLMADIK"

Başkanlığı döneminde mücadele edilmediği yönünde eleştirilere de maruz kaldığını belirten Mustafa Kumlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türk- İş'in hükümete teslim edildiği belirtildi. Adımız teslimiyete birlikte anıldı. Bu doğru değildi. Başkanlığım döneminde Türk- İş hiçbir konuda biat etmedi. İşçi hak ve çıkarlarına aykırı her konuda tepkisini ya eylemlerle dile getirdi ya da müzakere masalarında direndi. Eğer bugün kıdem tazminatının budanması, özel istihdam bürolarına işçi kiralama yetkisi verilmesi, taşeron işçiliğin daha da kuralsızlaştırılması gibi konular hala çalışma meclisinin gündemine olabiliyorsa yani bu huşular hükümetin istediği biçimde bugüne kadar hayata geçirilmediyse bu bizim karşı koyuşumun bir ürünüdür." - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Türk-İş Eski Başkanı Kumlu: Hükümete Teslim Olmadık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement