Türk-İş Genel Sekreteri Kavlak Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Türk-İş Genel Sekreteri Kavlak Açıklaması

"(Toplu iş sözleşmesi görüşmeleri) MESS'i sosyal ortağımız görüyoruz, buradan sosyal ortağımıza sesleniyorum, bu işi masada bitirelim, ülkeyi krize sokmaya, birlik ve beraberliği bozmaya kimsenin hakkı yok"

30.11.2014 12:12

Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, "MESS'i sosyal ortağımız görüyoruz, buradan sosyal ortağımıza sesleniyorum, bu işi masada bitirelim, ülkeyi krize sokmaya, birlik ve beraberliği bozmaya kimsenin hakkı yok" dedi.

Kavlak, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni dönem toplu iş sözleşmesi kapsamında 1 Aralık'ta işveren sendikası Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası'yla (MESS) yeniden görüşeceklerini söyledi.

Anlaşma koşulu olarak talep ettikleri zammın yanı sıra MESS tarafından getirilen esnek çalışma ve denkleştirme gibi şartların geri çekilmesi gerektiğini aktaran Kavlak, iş yeri temsilcilerinin katılımıyla hazırlanan taslakta maaşlara yüzde 14, sosyal haklara da yüzde 20 zam istediklerini kaydetti.

"MESS, üstelik sokağın değil, TÜİK'in açıkladığı enflasyon oranları üzerinden maaşlar için yüzde 3,78, sosyal haklar için yüzde 9,54'lük artış oranıyla masaya oturdu" diyen Kavlak, "Uyuşmazlık zaptı tutulmasının ardından tekrar bir araya gelindi ve MESS, teklif ettiğimiz rakamlara yaklaşmaya başladı. 1 Aralık'ta tekrar masaya oturacağız, o toplantıya ben de katılacağım. Buradan MESS'e sesleniyorum. 1 Aralık'taki toplantıda uzlaşalım ve meseleyi sokağa, eyleme dökmeden bağlayalım" ifadesini kullandı.

Kavlak, MESS'in esnek çalıştırma ve denkleştirme gibi önerilerini geri çekmesi gerektiğini dile getirerek, "Türkiye'nin ilk 100'ü içinde 22, ilk 10'u içinde 7 firmayla varsanız, bu işçilerin emeğiyle varsınız ve bizim taleplerimiz son derece gerçekçi. MESS'i sosyal ortağımız görüyoruz, buradan sosyal ortağımıza sesleniyorum, bu işi masada bitirelim. Bu ülkeyi krize sokmaya, birlik ve beraberliği bozmaya kimsenin hakkı yok. Türk Metal Sendikası olarak hiçbir zaman, hiçbir yerde hiçbir ayrımcılığa izin vermedik. 50 yıllık mazimizle sürekli her yıl daha da büyüyoruz. Yıkılmadan ayakta kalmanın tek yolu, birlikteliktir. Bu birlikteliğimizi sürdürmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kavlak, emekçinin tazminat hakkının kendileri için çok önemli olduğunu anlatarak, "Kıdem tazminatı, emekçinin emekliye ayrıldığında ev, çocuğunun düğün, kefen parasıdır. Emekçinin kefen parasına göz dikenler karşılarında bizi bulur" diye konuştu. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Türk-İş Genel Sekreteri Kavlak Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement