Türk Metal Şube Başkanı Öztürk: Sözleşmesi Sonlandırılan Arkadaşlarımızın Yanındayız - Son Dakika
Ekonomi

Türk Metal Şube Başkanı Öztürk: Sözleşmesi Sonlandırılan Arkadaşlarımızın Yanındayız

Türk Metal Şube Başkanı Öztürk: Sözleşmesi Sonlandırılan Arkadaşlarımızın Yanındayız

Türk Metal Sendikası Bursa 3 No'lu Şube Başkanı Zafer Öztürk, TOFAŞ tarafından, sözleşmeleri uzatılmayıp işten çıkartılan 801 çalışan için basın toplantısı düzenledi.

05.01.2013 13:28

Türk Metal Sendikası Bursa 3 No'lu Şube Başkanı Zafer Öztürk, TOFAŞ tarafından, sözleşmeleri uzatılmayıp işten çıkartılan 801 çalışan için basın toplantısı düzenledi. Kimsenin, arkadaşlarının sözleşmelerininin uzatılmamasını proveke ederek rant peşinde koşmamasını isteyen Öztürk, "Bu arkadaşlarımızın, yetkili olduğumuz işyerlerinde işbaşı yapması için çalışacağız" dedi.

TOFAŞ Otomotiv Fabrikası'nda çalışan 801 işçinin sözleşmeleri, kısa süre önce uzatılmadı. Türk Metal Sendikası Bursa 3 No'lu Şube Başkanı Zafer Öztürk, işten çıkartılan işçiler için bugün sendika binasında basın açıklaması yaptı. Çıkartılan işçilerin kendi sendikalarının üyesi olduğunu belirten Öztürk, son gelişmelerin ardından yanlış anlaşılma ve provokasyonların olduğunu söne sürdü. Otomotiv sektörünün, dünyanın 6'ncı büyük ekonomisine denk geldiğini belirten Zafer Öztürk, ekonomide görülen büyük ya da küçük dalgalanmalardan sektörün üretim ve satışının doğal olarak etkilendiğini dile getirdi. TOFAŞ'ın bu dalgalanma nedeniyle Avrupa'ya yaptığı hafif ticari araç ihracatında yüzde 20 küçülme yaşandığına yaşadığına dikkat çeken Öztürk, şöyle dedi:

"Bu talep azalması neticesinde iki vardiya sistemine geçme kararı alındı ve geçici süreli sözleşme ile çalışan üyelerimizin iş akidleri sonlandırdı. Bu güne kadar üyelerimizi ilgilendiren her sorunu, her sıkıntıyı çözüme kavuşturmak için çalıştık. Bu gelişmeyi bir sendikal duruş ile ilişkilendirmenin doğru olmadığını düşünüyoruz. Kimse sözleşmesi sonlanan arkadaşlarımızı provoke ederek, kendilerine rant sağlamaya kalkışmasın. Biz arkadaşlarımızın bu tuzağa düşmeyeceğine inanıyoruz. Sözleşmesi sonlanan arkadaşlarımızın yanındayız. Kendilerinin, yetkili olduğumuz işyerlerinde işbaşı yapması için çalışacağız."

Öztürk, daralmanın bir an önce son bulmasını ve sözleşmesi sona erdirilen arkadaşlarına işbaşı yaptırılmasını dilediklerini ekledi. - Bursa/ Osmangazi

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Türk Metal Şube Başkanı Öztürk: Sözleşmesi Sonlandırılan Arkadaşlarımızın Yanındayız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement