Türk Özel Sektörü'nün Hollanda Çıkarması - Son Dakika
Ekonomi

Türk Özel Sektörü'nün Hollanda Çıkarması

Türk Özel Sektörü\'nün Hollanda Çıkarması

Türkiye-Hollanda diplomatik ilişkilerinin tesisinin 400.yılı kapsamında, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 16 -19 Nisan 2012 tarihlerinde, Hollanda'ya yapacağı resmi ziyarete eşlik edecek olan TOBB ve DEİK Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu...

15.04.2012 13:35

Türkiye- Hollanda diplomatik ilişkilerinin tesisinin 400. yılı kapsamında, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 16 -19 Nisan 2012 tarihlerinde, Hollanda'ya yapacağı resmi ziyarete eşlik edecek olan TOBB ve DEİK Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki, yaklaşık 100 kişilik bir özel sektör heyeti, Hollanda'da işbirliği ve yatırım imkanlarını araştıracak.

Hollanda ziyareti, Amsterdam (16-17 Nisan), Rotterdam (18 Nisan) ve Maastricht (19 Nisan) şehirlerini kapsıyor.

TÜRKİYE-HOLLANDA İŞ FORUMU

17 Nisan 2012 tarihinde, Amsterdam'da her iki ülke iş dünyasının geniş katılımı ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hollanda Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi, Tarım ve İnovasyon Bakanı Maxime Verhagen ile Hollanda Veliaht Prensi Sayın Willem Alexander ve eşi Prenses Maxima'nın da katılacakları "Türkiye-Hollanda İş Forumu" düzenlenecek. Hollanda'da yerleşik Türk girişimcilerinin ve Hollanda özel sektör temsilcilerinin de katılımı ile Forum'a yaklaşık 500 kişilik bir katılım olması bekleniyor.

Ayrıca, katılımcıların sektörlerine ve taleplerine göre yapılacak firma eşleşmelerinin yanı sıra tarım ve hayvancılık; lojistik ve taşımacılık, yenilenebilir enerji ve çevre teknolojileri konularında sektörel yuvarlak masa toplantıları düzenlenecek.

Ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Gül, Hollanda Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi, Tarım ve İnovasyon Bakanı Maxime Verhagen ile Hollanda Veliaht Prensi Sayın Willem Alexander ve eşi Prenses Maxima'nın başkanlıklarında, sınırlı sayıda Türk ve Hollandalı CEO'ların katılımı ile de "CEO Forumu" gerçekleştirilecek.

HİSARCIKLIOĞLU AVRUPA'DAKİ TÜRK GİRİŞİMCİLERLE BULUŞACAK

18 Nisan 2012 tarihinde ise, Rotterdam'da Avrupa'da yerleşik Türk girişimciler ile TOBB ve DEİK Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun başkanlığında bir toplantı yapılacak.

19 Nisan 2012 tarihinde ise, Cumhurbaşkanı Gül, Venlo şehrinde, Expo Floriade 2012 Uluslararası Botanik Sergisi'nin açılışını gerçekleştirecek. Ardından Maastricht'e geçilerek temaslarda bulunulacak.

HOLLANDA EKONOMİSİ VE İKİLİ İLİŞKİLER

Hollanda, kişi başına düşen 40 bin dolarlık yüksek milli geliri ile gelişmiş bir ekonomiye sahip. Avrupa'nın 5., dünyanın 16. ekonomisi. Hollanda dünyada yabancı yatırımların en çok yapıldığı ülkeler sıralamasında 7. sırada. Ülkede yaklaşık 6 bin yabancı şirketin merkezi bulunuyor. Büyüklük açısından dünyanın dördüncü, Avrupa'nın ise birinci limanına sahip. Yüzyıllardır bir ticaret ülkesi olma geleneğini sürdüren Hollanda, Avrupa'daki merkezi konumu itibariyle taşımacılık ve lojistikte dünya lideri

haline gelmiş durumda.

2011 yılında Hollanda'ya Türkiye'nin ihracatı 3.2 milyar dolar, ithalatı ise 4 milyar dolar olarak gerçekleşti. Hollanda, Türkiye'ye yapılan toplam doğrudan yabancı yatırım tutarı içerisinde ilk sırada bulunuyor.

Türk firmaları açısından, yenilenebilir enerji, çevre teknolojileri, tarım ve tarım teknolojileri, hayvancılık, lojistik- taşımacılık, denizcilik, turizm, ar-ge, sağlık turizmi, eğitim ve gıda öne çıkan işbirliği alanları olarak görülüyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Türk Özel Sektörü'nün Hollanda Çıkarması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement