Türk Turistler Almanya'yı Keşfetti - Son Dakika
Ekonomi

Türk Turistler Almanya'yı Keşfetti

Türk Turistler Almanya\'yı Keşfetti

Alman Turizm Merkezi (DZT) Yönetim Kurulu Başkanı Petra Hedorfer, Türkiye'den Almanya'ya turistik ziyaretin günden güne arttığını belirterek, "2020 yılına kadar Türkiye'den gerçekleştirilen konaklamaların yıllık bazda ortalama yüzde 4'ten daha"...

27.04.2012 15:22

Alman Turizm Merkezi (DZT) Yönetim Kurulu Başkanı Petra Hedorfer, Türkiye'den Almanya'ya turistik ziyaretin günden güne arttığını belirterek, "2020 yılına kadar Türkiye'den gerçekleştirilen konaklamaların yıllık bazda ortalama yüzde 4'ten daha fazla artacağını tahmin ediyoruz" dedi.

DZT Yönetim Kurulu Başkanı Petra Hoderfer ile Berlin Turizm Genel Müdürü Burkhard Kieker, Almanya turizmini anlatmak için Nişantaşı Sofa Otel'de basın toplantısı düzenledi. DZT Türkiye Basın ve Halkla İlişkiler Temsilcisi İnci Gökçe'nin yöneticiliğinde gerçekleştirilen toplantıda Almanya'nın turistik yerleri, kent yaşamı ve kültürel faaliyetlerle ilgili bir sunum yapan Petra Hedorfer, Almanya'nın hiç olmadığı kadar çok sevildiğini iddia etti. Almanya'daki turistlerin yüzde 90'ının komşu Avrupa ülkelerinden olduğunu belirten Hedorfer, Türkiye'den gelen ziyaretçilerin de gitgide daha büyük rol oynamaya başladığını söyledi. Petra Hoderfer, şöyle konuştu:

"Almanya açık ara farkla Türkiye'den gelen misafirlerin en sık ziyaret ettikleri yurtdışı destinasyonu. 2011 yılında Almanya'ya yapılan seyahatlerin sayısı 1,7 milyon olurken, bu rakam bir önceki yıla oranla yüzde 15'lik bir artış kaydederek ortalamanın çok

üstünde seyretti. Türk misafirlerin gerçekleştirdikleri seyahatlerin tamamına bakacak olursak, 2011 yılında 5,2 milyon yurtdışı seyahatin gerçekleşmiş olduğunu görüyoruz. Bu geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 7'lik bir artış anlamına geliyor. Bu seyahatlerde ağırlıklı

olarak Avrupa ülkeleri tercih edilmiş. Türk misafirlerin 2011 yılında Almanya'ya gerçekleştirdikleri seyahatlerin yaklaşık yüzde 60'ı tatil amaçlı yapılmış seyahatler oldu. Bu seyahatler içinden yüzde 24'lük bir pay iş amaçlı yapılan seyahatlere giderken, yüzde 19'luk bir pay da arkadaş ve akraba ziyaretlerine ayrılmış."

Gelecekte Türkiye'den gerçekleştirilen seyahatlerin daha da artacağını düşündüklerini ifade eden DZT Yönetim Kurulu Başkanı Hoderfer "Orta ve uzun vadede seyahat ülkesi Almanya'nın pozitif imajını daha da güçlendirmeyi ve Türkiye'den Almanya'ya yapılan seyahatleri daha fazla desteklemeyi hedefliyoruz. 2020 yılına kadar Türkiye'den gerçekleştirilen konaklamaların yıllık bazda ortalama yüzde 4'ten daha fazla artacağını tahmin ediyoruz" dedi.

Berlin Turizm Genel Müdürü Burkhard Kieker ise Berlin'in dünyanın her tarafından gelen misafirleri cezp ettiğini belirterek 180 farklı milletten gelen insanların şehri adeta sanat eserine dönüştürdüğünü söyledi. Yaptığı sunumla Berlin'deki kent yaşamından örnekler veren Kieker, Berlin'in hiçbir zaman uyumayan ve geçmiş ile geleceği bir arada barındıran bir şehir olduğunu ifade ederek, İstanbul'la pek çok ortak noktası bulunduğunu kaydetti.

Kieker "Zira her iki şehir de zamanın nabzını tutan şehirler olarak biliniyor. Yaz aylarından itibaren uçuşlarına başlayacak ilave bir aktarmasız uçak bağlantısı sayesinde iki şehir birbirine daha da yakınlaşacak" diye konuştu.

(BB) - İstanbul/ Şişli

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Türk Turistler Almanya'yı Keşfetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement