"Türkiye'de Anne Olmak... Annelerimiz" Paneli - Son Dakika
Ekonomi

"Türkiye'de Anne Olmak... Annelerimiz" Paneli

"Türkiye\'de Anne Olmak... Annelerimiz" Paneli

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Keşke mümkün olsaydı."

08.05.2013 19:34

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Keşke mümkün olsaydı. Anneler Günü'nde bir demet çiçekle annemin elini öpmek, hayır duasını almak isterdim" dedi.

" Türkiye'de Anne Olmak... Annelerimiz" konulu panele eşi Songül Çağlayan ile katılan Bakan Çağlayan burada yaptığı konuşmada, tüm annelerin anneler gününü kutladı.

Çocukluk anılarını anlatan Bakan Çağlayan, 5 çocuklu fakir bir ailenin ortanca çocuğu olarak dünyaya geldiğini, ekonomik sebeplerle üniversite hazırlık kursuna dahi gidemediğini dile getirdi.

Çağlayan, çocukluğunun ardından ekonomik olarak her türlü sorununu çözebileceği imkanlara sahip olduğunu ifade ederek, "Nedir bu işin arkasındaki sır' diye baktığım zaman, inanıyorum ki önce Cenab-ı Allah'ın takdiri, bugün hayatta olmayan rahmetli annem ve rahmetli babamın dualarıyla ben bunlara sahip oldum" diye konuştu.

Ailenin üniversite sınavına giren ilk ferdi olduğunu belirten Çağlayan, annesinin ilkokulu bitiremediğini ve sağlık sorunları nedeniyle kendisinin doktor olmasını istediğini anlattı.

O dönemde doktor olmak istemediğini, makine mühendisi olmayı arzu ettiğini belirten Çağlayan, üniversite tercihlerinde kazanamayacağı sıraya tıp fakültesini de yazdığını belirtti.

Çağlayan, annesinin üniversite sınav sonucuna tepkisini ise şöyle aktardı:

"'Anne kazandım' dedim. 'Nereyi kazandın' dedi. 'Makine mühendisliğini kazandım' dedim. Başladı ağlamaya. Dedim ki bu sevinç gözyaşları, meğerse TIP Fakültesini kazanamadığım için ağlıyormuş. Sonrasında anneme sorduklarında, annem

'Benim oğlum makina, kimya endüstri mühendisi olacak' derdi."

Annesinin kendisine karşı çok özel bir sevgisi olduğunu ifade eden Çağlayan, şunları söyledi:

"Oğlum 'Seni sevmek istemiyorum' derdi. Beni biraz küstür benim söylediğim şeyleri yapmamaya çalış. Çünkü seni çok seviyorum ve korkuyorum acaba 'Allah seni benden alır mı diye. Herkese her zaman dediğim şey, 'Keşke anam sağ olsa her gün gitsem ayağının altını öpsem' diye kendi kendime söylerim."

Çağlayan, 25 yıl önce kaybettiği annesini anarak, "Keşke mümkün olsaydı, Anneler Günü'nde bir demet çiçekle annemin elini öpmek, hayır duasını almak isterdim" dedi.

-İslam'da kadının yeri-

Bakan Çağlayan, İslam dininde kadınlar için son derece önemli yerler bulunduğuna ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kadınlar için çok önemli sözleri olduğuna dikkati çekti.

Hz. Muhammed'in Veda Hutbesi'nin o günlere kadar ki ilk insan hakları beyannamesi olduğunu vurgulayan Çağlayan, "Ey insanlar, kadınların hakkını gözetmenizi ve bu hususta Allah'tan korkmanızı tavsiye ederim. Sizin kadınlar üstünde haklarınız, kadınların da sizin üstünüzde hakkınız vardır" ifadesinin yer aldığını hatırlattı.

Çağlayan, son dönemlerde Türkiye'de kadınlar için son derece iyi düzenlemeler yapıldığını ifade ederek, tüm dünyada 600 milyon üzerinde kadının çok güvenli olmayan kötü işlerde ve yasal olmayan yollarda çalıştırıldığını kaydetti.

Aynı zamanda 600 milyondan fazla kadının, kadına şiddetin suç olmadığı ülkelerde yaşadığına dikkati çeken Çağlayan, "Şükürler olsun ki şimdi bizim ülkemizde kadına karşı yapılan saygısızlığın suç kabul edildiği ve en ağır cezaların verildiği bir düzenleme yapan hükümetin içinde olmaktan şeref duyuyorum" ifadesini kullandı.

-"Annelerin rolünü, baba olunca anladım"-

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker de annesinin hayatında çok büyük etkisi olduğunu ve büyük fedakarlıklar yaptığını ifade etti.

Ülker, baba olduktan sonra annelerin rolünü daha iyi anladığını belirterek,

"Annem belki yaptıklarıyla birçok kez de yapmadıklarıyla hayatıma yön verdi" diye konuştu.

Annesinin kendisini her konuda serbest bıraktığını anlatan Ülker, hayatındaki kararları kendi başına verdiğini ancak annesinin de hep yanında olduğunu vurguladı.

Tüketici kitlelerinin kadınlardan oluştuğunu, bundan dolayı kadın dünyasını çok iyi anlamaları gerektiğine işaret eden Ülker, 7 bin 600 kadın çalışana ulaştıklarını ancak üst düzey kadın çalışan sayısını yükseltmeyi istediklerini bildirdi. - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 'Türkiye'de Anne Olmak... Annelerimiz' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement