Türkiye ve Belarus Arasında Ticaret İlişkileri Güçlenecek - Son Dakika
Ekonomi

Türkiye ve Belarus Arasında Ticaret İlişkileri Güçlenecek

Türkiye ve Belarus Arasında Ticaret İlişkileri Güçlenecek

ULUSKON Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy ve Belarus Büyükelçisi Victor Rybak arasında gerçekleşen toplantıda, Türkiye ile Belarus arasındaki ticaret, ihracat, ithalat ve yatırımların genişletilmesi üzerine görüşmeler yapıldı. Atasoy, ULUSKON bünyesindeki iş insanlarıyla birlikte Belarus Büyükelçiliği'ne bir ziyaret planladıklarını belirtti. Büyükelçi Rybak ise Türkiye ile Belarus arasındaki ticaret hacminin ULUSKON iş birliğiyle artacağını ve çeşitli sektörlerde güçlü ilişkiler kuracaklarını ifade etti.

11.07.2023 12:49  Güncelleme: 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
ULUSKON Genel Başkanı, Birleşmiş Milletler (UNOPS) Danışmanı ve Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) Danışmanı Nezaket Emine Atasoy ile Belarus Büyükelçisi Victor RYBAK, Belarus Büyükelçiliğinde bir araya geldi. Toplantıda ikili ihracat, ithalat ve yatırımların genişletilmesi ve ülkeler arası yapılacak ziyaret ve iş birliği üzerine görüşme gerçekleştirildi.

ULUSKON Başkanı Nezaket Emine Atasoy, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye ile Belarus arasında ihracat, ithalat ve yatırımlarını büyütmek istediklerini söyledi. ULUSKON olarak bugüne kadar farklı ülkelerde ticarete yön veren birçok proje gerçekleştirdiklerini ifade eden Atasoy, "İki ülke arasında, başta ihracat olmak üzere ithalat ve yatırım konularının yanı sıra kültürel ve sosyal anlamda da etkileşimin çoğalması için iş birliği yapılması kararı alındıktan sonra ULUSKON bünyesindeki iş insanlarıyla birlikte Belarusbüyükelçimizin programıyla bir ziyaret planlıyoruz" dedi.

'İKİ ÜLKE ARASINDA TİCARETİ ARTTIRACAK YÖNDE ODAKLANABİLİRİZ'

Büyükelçi Victor Rybak ise yaptığı açıklamada, "Türkiye ve Belarus arasındaki bağlar durmadan güçlenmeye devam ediyor. Şu anda elimizde olan ticaret hacmini ciddi bir şekilde artırmayı ve halklar arasındaki diyaloğu güçlendirmeyi arzulamaktayız. İki ülke arasındaki 1 milyar dolarlık ticaret kapasitesinin ULUSKON ile yapacağımız iş birliği sayesinde katlanarak artacağından ve Türkiye ile pek çok sektörde güçlü ilişkiler kuracağımızdan şüphemiz yok. Değerli ULUSKON'un Belarus'a gerçekleştirecekleri ziyareti heyecan ile bekliyoruz. ULUSKON bünyesinde bulundurduğu iş insanlarının kapasitesiyle birçok sektörde imkan sunabiliyor ve bunu Belarus'un ihtiyaçları doğrultusunda şekillendirerek, iki ülke arasında ticareti arttıracak en etkili sektörleri belirleyip çalışmalarımıza bu yönde odaklanabileceğimizi düşünüyorum. ULUSKON ile yaptığımız istişare sonrasında odaklanmayı düşündüğümüz sektörlerden bazıları tekstil, demir, çelik, ahşap, kozmetik ve ilaçtır" diye konuştu.


Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Türkiye ve Belarus Arasında Ticaret İlişkileri Güçlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement