Türkler, Temassız Kartı Toplu Taşımada Tercih Ediyor - Son Dakika
Ekonomi

Türkler, Temassız Kartı Toplu Taşımada Tercih Ediyor

Türkler, Temassız Kartı Toplu Taşımada Tercih Ediyor

Türkiye'deki temassız kart sahipleri, 2011'in yaz döneminde kartlarını Polonya ve İngiltere'dekilerden daha çok kullandı.

09.01.2012 11:01

Türkiye'deki temassız kart sahipleri, 2011'in yaz döneminde kartlarını Polonya ve İngiltere'dekilerden daha çok kullandı. Visa Europe'un "Temassız Kartlar Araştırması'nın ikincisine göre, Türkiye'deki kart sahiplerinin büyük çoğunluğu, kartlarını toplu taşımada kullanmayı tercih ediyor.

Visa Europe'un "Temassız Kartlar Araştırması'nın ikincisi sonuçlandı. Türkiye, İngiltere ve Polonya'da toplam 6.835 kişiyle yapılan araştırmaya göre, Türkiye, Haziran -Ağustos 2011 döneminde temassız kart kullanımında diğer iki ülkeyi geride bıraktı. Türkiye'deki temassız kart kullanıcılarının yüzde 47'si, Polonya'dakilerin yüzde 40'ı, İngiltere'dekilerin ise yüzde 24'ü, temassız kartlarını kullandı.

Araştırmaya göre, toplu taşıma Türkiye'de temassız kartların en fazla avantaj sağladığı kullanım alanı olarak öne çıktı. Türkiye'de tüketicilerin yüzde 60'ı toplu taşımada çipli kartların yerine temassız kart kullanımı olması halinde 'temassız'ı tercih edeceğini ifade ederken, bu oran Polonya'da yüzde

49, İngiltere'de ise yüzde 33. Ayrıca, Türkiye'de temassız kartlarını düzenli olarak kullanmayan fakat nakit yerine temassız kartı toplu taşımada kullanmaya istekli olanların oranı ise yüzde 80 oldu.

Türkiye'deki 4 kart sahibinden biri ödeme sırasında cebinde para aramak zorunda kalmamayı büyük bir avantaj olarak görüyor. Aynı nedeni söyleyen Polonya'daki kart sahiplerinin oranı yüzde 16 iken, İngiltere'deki kart sahiplerinde bu oran sadece yüzde 12.

Aynı araştırmada temassız teknolojisinin mobil ödemeler gibi gelişmiş ödeme yöntemlerinin ilk aşaması olduğunu düşünenlerin oranı da bir hayli yüksek. Türkiye ve Polonya'daki kullanıcılar yine

yüzde 89 ile eşit orana sahipken, İngiltere'deki kullanıcılar arasında bu görüşü destekleyenlerin oranı

yüzde 84 oldu.

Türkiye'deki temassız kart sahipleri, mobil telefonla temassız ödeme yapmak konusunda diğer iki ülkedekilerden daha istekli. Araştırmaya katılanlar arasında Türkiye'deki kart kullanıcılarının yüzde 67'si bu ödeme yöntemini kullanmaya yatkın olduğunu belirtirken, Polonya'dakilerin yüzde 47'si, İngiltere'dekilerin ise sadece yüzde 27'si benzer görüş bildirdi.

Araştırmaya göre, 3 ülkedeki kart sahiplerinin büyük bir oranı gelecekte temassız teknolojilerin nakitten daha yaygın bir ödeme seçeneği olacağını öngörüyor. Polonya ve Türkiye'deki kart sahipleri içinde bu görüşü savunanların oranı yüzde 79 ile eşit olurken, İngiltere'dekilerin ise yüzde 73'ü temassızın nakitten daha fazla kullanılacağını düşünüyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Türkler, Temassız Kartı Toplu Taşımada Tercih Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement