Turquality'ye Bir Marka Daha Eklendi - Son Dakika
Ekonomi

Turquality'ye Bir Marka Daha Eklendi

Candy Industry'nin hazırladığı Dünyanın En İyi Şekerleme Firmaları'nın sıralandığı "Global 100" listesine girmeye hak kazanan Elvan Gıda, Turquality Marka Desteği kapsamına alındı

01.09.2013 11:57

Candy Industry'nin hazırladığı Dünyanın En İyi Şekerleme Firmaları'nın sıralandığı "Global 100" listesine girmeye hak kazanan Elvan Gıda, Turquality Marka Desteği kapsamına alındı. 2023 yılı ihracat ciro hedefi 1 milyar dolar olan Elvan Grubu, 130 ülkeye ihracat yapıyor.

Turquality'den yapılan açıklamaya göre, temeli 1952 yılında bir şekerci dükkanıyla atılan ve 130 ülkeye ihracat yapan Elvan Gıda, Ekonomi Bakanlığı  ve Ernst & Young (EY) Danışmanlık firmasının ön incelemesi sonucunda Turquality Marka Desteği kapsamına alındı. Candy Industry dergisinin Dünyanın En İyi Şekerleme Firmaları'nı sıraladığı "Global 100" listesine giren Elvan Gıda, Elvan Şirketler Grubu'nun da lokomotifi durumunda bulunuyor. Yurt içinde 5, yurt dışındaysa 3 fabrikasıyla faaliyetlerini sürdüren Elvan Grubu, yaklaşık 150 milyon dolarlık ihracat yaparken 2 bin kişiye istihdam sağlıyor.

Cirosunun yüzde 90'ını ihracattan sağlayan Elvan Grubu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Değerlendirme ve Denetim Komisyonu'nun 27 Eylül 2012 tarihli toplantısında alınan bir kararla Ar-Ge Merkezi Belgesi almıştı. Böylelikle sektöründeki ilk Ar-Ge Merkezi'ni hayata geçiren Elvan Grubu, inovatif ürünlerle katma değeri artıracak projelere imza atıyor. Şekerden jelliye, kekten gofrete kadar geniş bir yelpazede 600 kalem ürün üreten ve üniversitelerle ortak projeler geliştiren Elvan Grubu, yeni dönemde de yatırımlarını markalaşmaya yoğunlaştırıyor.

2023 yılı ihracat hedeflerini 1 milyar dolar olarak açıklayan Elvan Şirketler Grubu Başkanı Hidayet Kadiroğlu, bunu nasıl gerçekleştirecekleri konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Ar-Ge Merkeziyle katma değerli ürünler ürettiklerini belirten Kadiroğlu, şunları kaydetti:

"Marka yatırımlarıyla da ürünün itibarını yükseltecek adımlar atıyoruz. Çünkü bir ürünün veya markanın itibarı artarsa bu yüksek kazanç olarak geri döner. Hacim olarak daha az ihracatla daha fazla gelir elde edebiliriz. Türkiye'de 1 kilogram ihracatın değeri 1,46 dolar seviyesinde. Markalı ekonomiye sahip olan Almanya'da ise bu değer 4,1 dolar, bizim iki katımızdan daha fazla…Türkiye'nin Almanya gibi ihracat portföyüne sahip olması halinde aynı miktarda, yani 90 milyon ton ihracat yapılsa bile ihracat yaklaşık 350 milyar doların üzerine çıkar ki ihtiyacımız olan şey de bu… İşte Turquality Marka Desteği programına dahil olmak bu anlamda bizim için önemli."

Turquality marka geliştirme programı

Turquality, "10 yılda 10 dünya markası yaratmak" vizyonu ile tasarlanmış bir marka geliştirme programı. Dünyada bu kapsamda oluşturulmuş ilk program olarak nitelenen Turquality'nin tüketici gözünde bir marka referansı, Türk markaları açısından ise bir gelişim katalizörü olabilmesi amaçlanıyor.

23 Kasım 2004 tarihinde ortaya konan yapıya paralel bir şekilde gelişip, stratejik bir gelişim ve değişim sürecinden geçerek bugün bulunduğu noktaya ulaşan  Turquality'de şu anda 90'ın üzerinde firma yer alıyor. Turquality bugün, firmaları kurumsal, finansal ve operasyonel anlamda destekleyen bir markalaşma destek platformu olarak konumlandırılıyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Turquality'ye Bir Marka Daha Eklendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement