Tuzla Sınıfı Karakol Gemileri Projesi - Son Dakika
Ekonomi

Tuzla Sınıfı Karakol Gemileri Projesi

Havelsan, Tuzla Sınıfı Karakol Gemileri Projesi'nin 16'ncı ve son gemisi olan TCG Kuşadası'nın Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edilerek başarılı bir şekilde sonlandırıldığını bildirdi.

19.02.2015 10:07

Havelsan, Tuzla Sınıfı Karakol Gemileri Projesi'nin 16'ncı ve son gemisi olan TCG Kuşadası'nın Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edilerek başarılı bir şekilde sonlandırıldığını bildirdi.

Havelsan'dan yapılan yazılı açıklamada, 2008 yılında başlatılan Yeni Tip Karakol Botu (YTKB), yeni adıyla Tuzla Sınıfı Karakol Gemileri Projesi'nin 16'ncı ve son gemisi TCG Kuşadası'nın 3 Şubat'ta Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilerek başarılı bir şekilde sonlandırıldığı ifade edildi.

Yeni Tip Karakol Botları'nın savaş sisteminin, tamamen Havelsan tarafından tasarlandığı belirtilerek, Havelsan'ın özgün ürünü olan Gemi Bilgi Dağıtım Sistemi aracılığı ile sensör ve silahların uyumlandırıldığı ve gemilere entegre edildiği kaydedildi. Bu savaş sisteminin, 16 geminin tamamında, su üstü ve uçaksavar atışlarında ilk seferde hedefe tam isabet sağlayarak görevini en iyi şekilde icra ettiği ve kırılması zor bir performans rekoruna imza attığı bildirildi.

Tuzla Sınıfı Karakol Gemileri'nin ilki olan TCG Tuzla'nın, 4 Ocak 2011'de Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilerek, özel tersanelerde üretilen ve teslimi yapılan ilk milli savaş gemisi unvanını aldığına işaret edilerek, 2011'de 4, 2012'de 3, 2013'te 4, 2014'te 4 ve 2015'te 1 geminin teslimatının yapıldığı belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tuzla Sınıfı Karakol Gemileri Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement