Unilever 2020 yılına kadar 5 milyon kadını güçdiriyor - Son Dakika
Ekonomi

Unilever 2020 yılına kadar 5 milyon kadını güçdiriyor

Unilever 2020 yılına kadar 5 milyon kadını güçdiriyor

8 Mart'ta Borsa İstanbul ev sahipliğinde, kadın-erkek eşitliği için düzenlenen Gong Töreni'nde Unilever de Küresel Etki Şampiyonlarından biri olarak yerini aldı.

08.03.2016 13:41  Güncelleme: 13:45

Kadınların Güçlendirilmesi Prensipleri'nin ilk imzacılarından biri olan Unilever, HeForShe kampanyası dahilinde taahhütlerini gerçekleştirmek için çalışmaya devam ediyor.

Unilever Türkiye, sürdürülebilir büyüme vizyonu çerçevesinde cinsiyetin de dahil olduğu tüm çeşitlilikleri keşfedip; olası önyargıların farkına varan ve ortadan kaldıran bir çalışma ortamı için çalışıyor. Özel sektörü, kadınları güçlendirmek ve cinsiyet eşitliğini sağlamak için desteklemek amacıyla BM Women ve BM Global Compact tarafından oluşturulan Kadınların Güçlendirilmesi Prensipleri'nin, global olarak ilk imzacılarından biri olan Unilever, Borsa İstanbul tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadın-erkek eşitliğine dikkat çekmek için gerçekleşen Gong Töreni'ne katıldı.

Cinsiyet eşitliği sürecini hızlandırmak adına çalışmalarına devam eden Unilever'den yapılan açıklamaya göre: "2015'te, cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık, katılım ve ilerlemeyi teşvik etme amacıyla, HeForShe savunucularından biri olduk. HeForShe kampanyası çerçevesinde 2020 yılına kadar Unilever'in yönetici kadrosunda kadın erkek eşitliğinin sağlanması konusunda taahhüt verdik. Aynı zamanda, haklar, beceriler ve fırsatlar başta olmak üzere, 2020 yılına kadar 5 milyon kadını güçlendirme taahhüdümüz bulunuyor. Sorumlu bir şirket olarak, markalarımızın geniş erişim alanı sayesinde, tüketicilerimizi de cinsiyet eşitliği hareketine dahil etme kararlılığı taşıyoruz." dendi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi Unilever 2020 yılına kadar 5 milyon kadını güçdiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement