Victoria's Secret'te İç Çamaşırın Yanında Spice Girls'ün Albümü - Son Dakika
Ekonomi

Victoria's Secret'te İç Çamaşırın Yanında Spice Girls'ün Albümü

Victoria\'s Secret\'te İç Çamaşırın Yanında Spice Girls\'ün Albümü

İngiliz Müzik Grubu Spice Girls'ün Son Albümü, Dünyanın En Ünlü İç Çamaşırı Markası Victoria's Secret Mağazalarında 10-12 Dolar Arasında Fiyatla Satışa Sunulacak.

04.11.2007 02:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiliz müzik grubu Spice Girls’ün son albümü, dünyanın en ünlü iç çamaşırı markası Victoria’s Secret mağazalarında 10-12 dolar arasında fiyatla satışa sunulacak.

Ayrıca Spice Girls, Victoria’s Secret’ın sokak defilesinde ve kuruluş yıldönümünde sahneye çıkacak. Spice Girls’ün albümünü yapan Emi Group’un CEO’su Jason Flom, "Araştırmalarımız insanları en fazla ilgilendiren iki konunun müzik ve seks olduğunu ortaya koyuyor" dedi.

DÜNYANIN en tanınan iç çamaşırı markası Victoria’s Secret ile İngiliz ünlü Spice Girls grubu işbirliğine giderek yeni bir iş modeline imza attı. Anlaşmaya göre, Victoria’s Secret mağazalarında artık iç çamaşırlarının yanı sıra Spice Girls’ün son albümü de satışa sunulacak. Grubun ’En iyi hit’ler’ albümünün satışını ocak ayına kadar gerçekleştirecek tek yetkili olan Victoria’s Secret’ın bu jestine karşılık Spice Girls de, ünlü çamaşır zincirinin sokak defilesinde ve kuruluş yıl dönümünde sahne alacak. Grubun katıldığı bu defile de CBS televizyonunda yayınlanacak.

600 BİN CD: Anlaşmaya göre Victoria’s Secret albümün yapım şirketi Capitol Records’dan sayıları 500 bin ile 600 bin arasında CD satın alacak. Victoria’s Secret ile yapılan bu tek yönlü anlaşmaya göre mağazaların albümü satamaması durumunda bile, geri iade söz konusu olmayacak. Diskin 10 dolar ile 12 dolar arasında bir fiyatla satılması planlanıyor. Mağaza, Spice Girls hayranlarına ayrıca bilezik, bir Karaoke DVD’si, kartpostal ve poster de sunacak. Albüm CD olarak satışın yanısıra iTunes mağazalarında ve diğer online outlet’lerde de dinleyicisiyle buluşacak.

ALAN DARALIYOR: 10 yıl önce son albümlerini yapan Spice Girls’ün 25 gün sürecek "geri dönüş" turunun biletleri şimdiden yok satıyor. 2001 yılında ayrılan grup Geri Halliwell, Melanie Chisholm, Emma Bunton, Melanie Brown ve Victoria Beckham’dan oluşuyor. Ancak, Wall Street Journal’ın haberinde iş CD satmaya gelince, "Wannabe" albümüyle tüm dünyada 20 milyon adetlik satış rakamına ulaşan grubun işinin 90’lı yıllara göre çok daha zor olduğuna dikkat çekiliyor. Bunda da perakende satışlarda müzik için ayrılan alanın giderek azalması önemli rol oynuyor.

SEKS VE MÜZİK: Sanatçılar da artık önemli albüm satışları için ’Starbucks’ gibi çok sayıda ziyaretçisi olan mağaza zincirlerine yöneliyor. Duygulara yönelen bazı sanatçılar kahve zincirleriyle anlaşma yoluna giderken, Spice Girls dinleyicileriyle imajına uyan Victoria’s Secret’da buluşmayı tercih ediyor. Emi Group CEO’su Jason Flom albümün Victoria’s Secret’da satılmasıyla ilgili olarak, "Araştırmalarımız insanları en fazla ilgilendiren iki konunun müzik ve seks olduğunu ortaya koyuyor" diyor.

SİPARİŞ ARTABİLİR: Capitol ile bugüne kadar 55 milyon albüm satan Victoria’s Secret anlaşmasına aracılık yapan müzik pazarlama danışmanı Phil Sandhaus da, müziği bugün klasik satış noktalarına çıkarmanın kritik bir karar olduğuna dikkat çekerek, "İster süperstar olsun ister yeni sanatçı, satışlarda karışım uygulamak gerekiyor" diyor. Albümün satışını web sitesinde de sürdüren Victoria’s Secret’ın ana şirketi Limited Brands CEO’su Ed Razek, talep gelmesi durumunda daha fazla albüm siparişi verebileceklerine de dikkat çekiyor.

Özel turneye kreşli uçak

2001 yılında yollarını ayıran Spice Girls grubu birleşmeleri şerefine büyük bir dünya turnesine hazırlanıyor. İngiliz grubun Aralık ayında çıkacakları bu turneye Boeing 757 tipi uçakla çıkacağı belirtiliyor. "Spice Force One" adı verilen uçakta dördü anne olan grup üyeleri için bir kreş bile bunuyor. 2 Aralık’ta başlayıp 24 Ocak’ta bitecek Turne kapsamında 14 farklı şehire gidecek olan grup Kanada, Las Vegas, New York, San Jose, Kaliforniya’ya gidecek.

Yıldızlar alternatif

satış noktası seçiyor

ALBÜMÜNÜ müzik mağazası dışına çıkartan ilk grup Spice Girls değil. Bundan önce Paul McCartney, Radio Head ve Eagles da farklı yollar denemişti. Warner’a veda eden Beatles grubunun üyesi Paul McCartney albümünü ABD’li kahve zinciri Starbucks’ta satmayı seçmişti. Radiohead albümünü sadece online olarak satışa çıkartma yoluna giderken bugüne kadar albümleri 120 milyonun üzerinde satan Eagles, yeni çıkacak albümünü "Long Road Out of Eden"i özel olarak Wal-Mart’larda piyasaya sürecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Victoria's Secret'te İç Çamaşırın Yanında Spice Girls'ün Albümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement