Yabancı Petrolcünün Boru Uyanıklığı - Son Dakika
Ekonomi

Yabancı Petrolcünün Boru Uyanıklığı

Yabancı Petrolcünün Boru Uyanıklığı

Batman'ın Kozluk İlçesi'ndeki Şelmo Sahasından Petrol Çıkaran Avusturalya'nın Pemi Şirketi, Köylülere Para Ödememek İçin Boruları Havadan Geçirdi.

04.08.2007 02:17

Batman’ın Kozluk İlçesi’ndeki Şelmo sahasından petrol çıkaran Avusturalya’nın Pemi Şirketi, köylülere para ödememek için boruları havadan geçirdi.

Kozluk’ta 1963 yılından bu yana Şelmo sahasından petrol çıkaran firma ile köylüler tarlalardan geçen petrol boruları yüzünden mahkemelik oldu. Arazilerinin üzerinden geçen boru hatlarından şikayetçi olan Yanıkkaya, Taşlıdere Yayalar, Aslanlı, Kaletepe, Danagözü, Çevrecik, Eskice ve Yeni Çağlar köylüleri, Pemi petrol şirketi hakkında Kozluk Hukuk Mahkemesi’nde dava açtı. Şelmo sahasından günde yaklaşık 2 bin varil petrol çıkaran ve borularla Batman Tüpraş rafinerisine pompalayan Pemi Şirketi ise, köylülerin iddiaları üzerine boru hattını, dirseklerle yarım metre yükselterek, havadan geçirdi. Petrol firmasının boru hattını bir çit gibi yerden yükseltmesi üzerine köylüler "Boru hatları arazimizin içinden geçiyor ama, maalesef bedelini ödedikleri bir tek alan yok. Şirketi mahkemeye verdik. Ancak onlar da uyanıklık yapıp, güya borular havadan geçiyormuş gibi yerden yarım metre yukarı kaldırdılar" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Yabancı Petrolcünün Boru Uyanıklığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement