Yargının Offshore Kararına TMSF'den Tepki - Son Dakika
Ekonomi

Yargının Offshore Kararına TMSF'den Tepki

Yargının Offshore Kararına TMSF\'den Tepki

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Şakir Ercan Gül, yargının offshore kararıyla ilgili olarak, "Ben toplum adına bu karara üzüldüm.

28.11.2011 17:14

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Şakir Ercan Gül, yargının offshore kararıyla ilgili olarak, "Ben toplum adına bu karara üzüldüm. Yargı offshore'cu lehine bir karar vermeyebilirdi. Çünkü biz hakim ortaktan normal alacağımızı almakta güçlük çekerken, bir de offshore nedeniyle kamuyu yeni bir maliyetin altına sokmanın bir anlamı yok. Bu konuda Yargının TMSF aleyhine herhangi bir kararı bulunmamakla birlikte banka devir protokollerine dayanılarak dolaylı yoldan bu maliyet Fon'a yıkılmaya çalışılmaktadır" dedi.

Yargıtay'ın, "Yurt Security Off-Shore Bank'ta 204,1 bin lira hesabı bulunan kişiye zararının faiziyle birlikte ödenmesine" karar vermesi sonucu ING Bank; offshorezede'ye yaptığı 1,2 milyon liralık ödemeyi TMSF'den talep etti.

TMSF, karara itiraz edeceğini bildirdi. TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül,

"Toplum adına bu karara üzüldüm. Yargı, offshore'cu lehine bir karar vermeyebilirdi. Çünkü biz hakim ortaktan normal alacağımızı almakta güçlük çekerken, bir de offshore nedeniyle kamuyu yeni bir maliyetin altına sokmanın bir anlamı yok. Bu konuda yargının TMSF aleyhine herhangi bir kararı bulunmamakla birlikte banka devir protokollerine dayanılarak dolaylı yoldan bu maliyet Fon'a yıkılmaya çalışılmaktadır" dedi.

Fon, Egebank Off-Shore Ltd, Yurt Security Off-Shore Bank Ltd. ve Efektifbank Off-Shore LTD Bank'ın ödemediği/ödeyemediği mevduatların sorumluluğunun ING Bank veya Fon'a yüklenmemesi gerektiğini belirtti. - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Yargının Offshore Kararına TMSF'den Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement