YEDAŞ'a, Kalite Yönetimi Denetiminden Tam Not - Son Dakika
Ekonomi

YEDAŞ'a, Kalite Yönetimi Denetiminden Tam Not

YEDAŞ\'a, Kalite Yönetimi Denetiminden Tam Not

Rol model toplam kalite yönetimiyle sektörün lideri olma yolunda ilerleyen KSS lideri YEDAŞ, 5 ayrı kalite yönetiminden geçti.

02.04.2013 16:22  Güncelleme: 16:46

Rol model toplam kalite yönetimiyle sektörün lideri olma yolunda emin adımlarla ilerleyen KSS lideri YEDAŞ, 5 ayrı kalite yönetiminden geçti. Denetimlerden tam not alan YEDAŞ, bu seviyeye sadece 2,5 yılda ulaştı.

Samsun, Ordu, Amasya, Çorum ve Sinop'un elektrik dağıtım işini 2010 yılında üstlenen YEDAŞ,

Ordu ve Samsun illerinde 5 kalite yönetim standartlarının denetimlerinden başarıyla geçmeyi başardı. Genel Müdür Nurettin Türkoğlu, "YEDAŞ olarak Avrupa Mükemmellik Ödülü'ne giden bu yolda aldığımız kalite belgeleriyle başarımızı tescilliyoruz" dedi.

Sürdürülebilir müşteri memnuniyeti temelinde oluşturmuş, yenilikçi bir şirket yapısı ile faaliyetlerini gerçekleştirme sürecinde toplam kalite yönetim anlayışını rehber edinen YEDAŞ, Samsun ve Ordu illerinde ISO 9001: 2008 Kalite Yönetim Sistemi, TS ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi, TS ISO/IEC 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, ISO 10002: 2006 Uluslararası Müşteri Memnuniyeti Standardı ve ISO 27001: 2005Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi belgelerinin denetimlerinden geçti. Önümüzdeki süre içerisinde Amasya, Çorum ve Sinop illerinde de denetimlerden geçecek olan YEDAŞ, aldığı bu belgelerle kalite yönetim standartlarına ulaşmış oldu.

"HER YIL DÜZENLİ OLARAK DENETİMDEN GEÇİYORUZ"

Kısa sürede yaşanan bu gelişmenin memnuniyet verici olduğunu söyleyen YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, "Aldığımız bu Kalite Yönetim Standartları belgeleri, müşterilerine ve topluma daha fark edici hizmet sunmasının karşılığıdır. Her yıl düzenli olarak belirli denetimlerden geçiyoruz. Bu standartlar ile çalışanların kalite bilincinde artış sağlanıyor ve şirketin farklılık yaratmasında süreklilik oluşturuyor. Şirketin uluslararası geçerliliğe sahip bir kalite belgelerinin edinmesinin getirdiği bilinç ile müşteri memnuniyetinde ve müşteri sadakatinde artış sağlandığı gibi, geçmişe yönelik kayıtların düzenli bir şekilde tutulmasını sağlayacak altyapı da oluşturuluyor. Veriler ve istatistiksel ölçümler doğrultusunda durum analizlerinin yapılabilmesi ve geleceğe yönelik kararlarda bu analiz sonuçlarının kullanılabilmesi, kurumsallaşma yolunda önemli bir adım atılmış olması açısından da önemlidir" diye konuştu.

"HEDEFLERİMİZ BÜYÜK ENTEGRE OLMALIYIZ"

Türkoğlu, şöyle devam etti: "Kaliteye giden yolda yeterli bilgi ve birikime sahip olmamız gerektiği gibi bu belgelere de sahip olmamız gerekiyor. Günü kurtarmak içi değil, kurumsal hedeflerimize varmak için çalışmalı, öğrenmeliyiz. Kalite kolay elde edilen başarılarla ulaşılabilen bir nokta olmadığı gibi, fedakarlık gösterebilen, sürdürülebilir bir yapının içinde var olanların ulaşabileceği bir noktadır. YEDAŞ ve çözüm ortaklarımızla birlikte, YEDAŞ'ın kurumsal ilkelerine göre çalışmak ve iş akdini sürdürmek zorundadır. Hedeflerimiz büyük ve bu yolda entegre olmalıyız. YEDAŞ'ın kurumsal hedefleri çerçevesinde, kaliteye giden yolculuğunda gerekli olan neyse biz onun elde edilmesi için çaba harcıyoruz. EFQM ödüllü bir şirketiz ve hedefimiz Avrupa Mükemmellik Ödülü'dür. Amaç toplam kalite ve rol model olabilmektir. Bizim yönetim anlayışımız zaten tüm paydaşların yön birliğini kapsadığı için rol modeli içselleştirmektir." - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi YEDAŞ'a, Kalite Yönetimi Denetiminden Tam Not - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement