Yeni Baskıda Eklenen 19 Yeni Sıradışı Öyküyle - Son Dakika
Ekonomi

Yeni Baskıda Eklenen 19 Yeni Sıradışı Öyküyle

Yeni Baskıda Eklenen 19 Yeni Sıradışı Öyküyle

"Mimarlar Dik Durur! İlginç Öyküler"in dördüncü baskısı YEM yayın'dan çıktı.

07.09.2012 15:37

YEM Yayın'ın yeni kitabı Mimarlar Dik Durur! İlginç Öyküler kitabında Doğan Hasol, öğrenciliğinden bugüne bizzat tanığı olduğu ya da dinlediği ilginç olayları belleğinin süzgecinden geçirip duru ve akıcı bir dille anlatıyor. Kitabın bu dördüncü baskısı 19 sıradışı yeni öykü ile zenginleşiyor... 1,5 yılda 4 baskı yapan kitabın ilk üç baskısı, başta mimarlar olmak üzere okurlarca çok sıcak, samimi ve keyifli bulundu.

Yapı dünyasının bilgi merkezi Yapı-Endüstri Merkezi'nin (YEM) yayıncılık faaliyetlerini yürüten YEM Yayın'ın, Doğan Hasol tarafından kaleme alınan Mimarlar Dik Durur! İlginç Öyküler adlı yeni kitabı raflardaki yerini aldı. Doğan Hasol Mimarlar Dik Durur! İlginç Öyküler adlı kitabında okuru, mimarlık dünyasının bilinmeyen kıvrımlarında kâh keyifli, kâh düşündürücü bir yolculuğa çıkarıyor. Hasol kitapta öğrenciliğinden bugüne kadar bizzat içinde yaşayarak tanığı olduğu ya da dinlediği ilginç olayları belleğinin süzgecinden geçirip duru ve akıcı bir dille aktarıyor.

Kitabın 19 yeni sıradışı öykü ile zenginleştirilen bu dördüncü baskısında da tümüyle gerçek olay ve kişiler yer alıyor. Herhangi bir yakıştırmanın ya da kurgunun söz konusu olmadığı kitap, mimarlık dünyamızın belli bir dönemine farklı bir bakışla ışık tutuyor.

Kitapta Sedad Hakkı Eldem'den Vedat Dalokay'a, Bruno Taut'tan Mario Botta'ya, Turgut Cansever'den Aydın Boysan'a, Erol Akyavaş'tan Bedri Rahmi Eyüboğlu'na, Celal Bayar'dan Adnan Menderes'e çok sayıda mimar, sanatçı ve siyasetçi bugüne kadar bilinmeyen sıra dışı öyküleriyle okurların karşısına çıkıyor.

Doğal Hasol, mimarların iş dünyası kadar, iç dünyasına da eğilmeye çalıştığı bu kitabında tuhaflıkları, hüzünleri, küskünlükleri, neşeleri, eğlenceli kişilikleri ve başlarına gelen ilginç olaylarla mimarların insancıl yanlarını öne çıkarıyor. Mimar-Karikatürist Güngör Kabakçıoğlu'nun mimar portreleri ve karikatürleriyle görsel açıdan zenginleştirilen Mimarlar Dik Durur! İlginç Öyküler, yalnızca mimarların değil mimarlığa yakınlık duyan ya da belli bir döneme mimarların penceresinden göz atmak isteyen herkesin ilgisini çekecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi Yeni Baskıda Eklenen 19 Yeni Sıradışı Öyküyle - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement