Asansör Faciasına Tepki Gösteren İşçiler Kovuldu - Son Dakika
Ekonomi

Asansör Faciasına Tepki Gösteren İşçiler Kovuldu

Asansör Faciasına Tepki Gösteren İşçiler Kovuldu

Torun Center inşaatında 10 arkadaşlarının göz göre göre ölüme gönderilmesine tepki gösteren işçiler işten atıldı

09.09.2014 10:19  Güncelleme: 12:30

10 işçinin yaşamını yitirdiği Mecidiyeköy'deki Torun Center şantiyesi önünde toplanan bir grup işçi dün, kanı temsil eden kırmızıya boyadıkları baretleri ile eylem yaptı.

"İŞTEN ÇIKARILDIK"

Torunlar İnşaat'ın sahibi Aziz Torun'un "Eylem yapanlar bizim işçiler değil, başka yerlerden gelip eylem yapıyorlar" sözlerine tepki gösteren işçiler, işyeri kartlarını kameralara gösterdi.



İşçiler adına konuşan Maruf Eren, "Dün akşamdan beri şirketin yoğun baskısı var. 150 işçi kaldı içeride. Çoğu da korkudan eyleme katılmadı. Eyleme katılacağız diye çıkışlarımız verildi. İşten çıkarıldık. Biz işçiyiz, her yerde iş buluruz. Ekmeğimizi taştan çıkaran insanlarız" diye konuştu.

'AZİZ TORUN BİLİYORDU' İDDİASI

Şirketin yaptığı uygulamanın anlık arıza giderme olduğunu söyleyen Eren," Aman iş durmasın, 5 dakikada hemen çalışsın, işçiler durmasın, animakın (Asansör) arızası giderildi. Tekrar çalışmaya başlandı. Animakın arızalı olduğundan bütün şirket yetkililerinin, buna Aziz Torun dahil herkesin bilgisi vardı" diye konuştu.

SENDİKACILAR DESTEK VERDİ

İnşaat İşçileri Sendikası Başkanı Mustafa Adnan Akyol da eylem yapan işçilere destek verdi. Akyol, inşaatta çalışan işçilerin dışarı çıkmasının engellendiğini de öne sürdü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Asansör Faciasına Tepki Gösteren İşçiler Kovuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • 1453 kartallar1: TÜRKIYE CUMHURIYETI NİN DEVLETI GÜÇLÜDÜR. . . . HERKES HADDİNİ BILECEK 5 24 Yanıtla
    MOZU: @ABİNİZ, DEMEK ŞİMDİ DE TROLLER ALIŞKANLIK YAPMIŞ HERALDE Kİ ŞİMDİ DE PATRONLARA YALAKLANIYORLAR. ONLAR MÜHENDİS DEĞİL Kİ EFENDİ ASANSÖR ÜZERİNE TEŞHİS KOYSUNLAR. . İŞ GÜVENLİĞİNDE İŞYERİ SAHİBİ SORUMLUDUR. . HE TÜRLÜ TEDBİRİ ALIR, İŞÇİ BARETİNİ TAKMIROSA, TALİMATLARA UYMUYORSA İŞİNE SON VERİLİR. . TAŞERON SİSTEMİNDE İŞÇİNİN HANGİ GÜVENCESİ VARKİ BEN BU ASÖNSÖRÜ KULLANMIYORM DİYEBİLECEK? 0 0 abiniz: nazan sen daha büyük cagilsin bunudamı devlet yaptı kancık ordaki işciler asansörü bozuk oldugunu bildikleri halde neden kullandılar bıraksalardı işi madem öle bişey vardı bak bakam nasıl o asansörü yapıyorlarıdı 0 0
  • tolaz: somanın östünü örttüler sizimi umursayacaklar 23 5 Yanıtla
  • baba: ya arkadaş ben şunu diyom o işci kardeşelrimize arkadaşım madem asansör bozuk neden kulllanıyorsunuz neden işi bırakmıyorsunuz illa birinin ölmesimi gerek başdan tedbirinizi alsaydınız sizce ölen olurmuydu bıraknı bu işleri artık bütün sorumlular bence işcilerdir iş sahibi hangi birini beklesin 4 19 Yanıtla
  • TÜRKİYELİ: çatı altına toplananlar yine ölenlerin üzerinde hükümete yükleniyorlar sizler ölen vatandaşların aileleri için ne yaptınız 5 16 Yanıtla
    ali: ulan uzaylı iktidar kim 0 0
  • TÜRKİYELİ: it ürür kervan yürür. en kolay iş muhalefet etmek sizler boş boş konuşun. 0 18 Yanıtla
    T.C: EMKÇİNİN, MAZLUMUN AHINI ALMAYACAKSIN BUNUN BEDELİNİ AĞIR ÖDERSİN. 0 0
  • 1461: YENİTÜRKİYEDEKAZA 10 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement