Yıldırımtürk: Altın Cephesi Sakin, Piyasada "Panik Alış-Satış" Yok - Son Dakika
Ekonomi

Yıldırımtürk: Altın Cephesi Sakin, Piyasada "Panik Alış-Satış" Yok

Yıldırımtürk: Altın Cephesi Sakin, Piyasada "Panik Alış-Satış" Yok

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, borsada yüzde 6 Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, borsada yüzde 6.5'luk değer kaybının, ikinci seansta bir miktar yerine konulabileceğini, şu anda piyasalarda çok...

03.06.2013 15:06

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, borsada yüzde 6 Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, borsada yüzde 6.5'luk değer kaybının, ikinci seansta bir miktar yerine konulabileceğini, şu anda piyasalarda çok fazla bir "panik alış -satış" olmadığını, döviz cephesinde ise güne 1.9340 TL'den başlayan doların şu anda 1.8890 TL seviyesine gerilediğini, altının ise sakin bir seyir izleyerek, ekstra bir prim ve talep olmadığını söyledi. Yıldırımtürk, ANKA'ya yaptığı açıklamada, Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan protestolarının piyasalarda bir miktar tedirginlik oluşturduğunu, ancak bu tedirginliğin daha sonra sakinleşerek yerini, tamamen dış piyasalara duyarlı bir seyir izlemeye bıraktığını söyledi.

-"EURO, PARİTEDEN DOLAYI BİR MİKTAR YÜKSEK"-

Gezi Parkı protestoları nedeniyle borsanın bu sabahki açılışta, daha fazla bir yansıma bulduğunu belirten Yıldırımtürk, aynı şeyi döviz cephesi için söylemenin mümkün olmadığını ve dövizin yaklaşık hafta sonu kapanışına yakın bir seviyede işlem gördüğünü söyledi. Serbest piyasada öğle saatleri itibariyle doların 1.8890 TL, euronun 2.4580 TL'den işlem gördüğünü açıklayan Yıldırımtürk, "Euro, pariteden dolayı bir miktar yüksek. Parite 1.30'lardan kapanmıştı hafta sonunda. Bugün de 1.30'un üzerinde yaklaşık 1.3012'lerde şu anda. ABD piyasaları açıldığında paritede biraz daha yön bulabilir" dedi.

-"BORSADA İKİNCİ SEANSTA PANİK SATIŞLAR BİR MİKTAR YERİNE KONARABİLİR"-

Borsada ise ikinci seansta, ilk seans satışlarının yerine bir miktar daha alımların gelebileceğini belirten Yıldırım, "Dolayısıyla yatırımcı itidalli davrandığı sürece, biraz daha o çekingenliğini üzerinden attığı sürece, o panik satışların yerine konulabileceğini düşünüyorum. Şu anda piyasalarda, çok fazla bir "panik satışlar', "panik alışlar', "piyasalara saldırı' gibi bir şey yok. Bu olaylara karşı piyasa içindekilerin daha itidalli davrandığını söyleyebilirim" dedi.

-DOLARDAKİ TANSİYON ÖĞLEDEN SONRA DÜŞTÜ-

Yıldırım, özellikle uluslararası piyasada TL'nin işlem gördüğünü ve yatırımcıların içerideki durumu çok net bilmemesinden dolayı sabah saatlerinde doların güne yükselişle başladığına işaret ederek, "Dolar 1.8900 TL - 1.9340 TL seviyelerinden başladı, ancak o seviyelerden tekrar gerilediğini gözledik. Şu anda 1.8890 TL seviyelerinde" dedi. Borsada sabahki açılışta yüzde 6.5'luk bir gerileme olduğuna işaret eden Yıldırım, "Sonra oralardan tekrar toparlayarak, yüzde 4'lere doğru bir gerileme şekline geldi. Bugün dış piyasalarda da özellikle Asya piyasalarında Japonya dahil gerileme söz konusu. Biraz da tabi yabancı yatırımcının, biliyorsunuz yabancı yatırımcı ağırlıklı bir borsadayız. Yüzde 65 yabancıların olduğu bir borsadayız. O nedenle yabancı yatırımcı çekingen davranarak biraz satış yapmış olabilir. Ancak ilerleyen saatlerinde, ilk seans kayıplarının bir kısmı geri alınabilir diye düşünüyorum" diye konuştu.

-"ALTIN CEPHESİ SAKİN, EKSTRA PRİM, TALEP, SALDIRI YOK"-

Altın cephesinde ise oldukça sakin bir seyir olduğunu belirten Yıldırımtürk, dış piyasa fiyatlarının, aynen içeriye yansıdığı şekilde işlem gördüğünü, ekstra bir pirim, talep ya da bir saldırının olmadığını söyledi. Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatının şu anda 84.85 TL'den işlem gördüğünü açıklayan Yıldırımtürk, "Hafta sonunu 84.35 TL olarak kapatmıştı, gün açılışında 85.05 olmuştu. İstikrarlı bir gidiş var" dedi. - İstanbul

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Yıldırımtürk: Altın Cephesi Sakin, Piyasada 'Panik Alış-Satış' Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement