Kentsel Dönüşüm Mobilyayı Coşturacak - Son Dakika
Emlak

Kentsel Dönüşüm Mobilyayı Coşturacak

Kentsel Dönüşüm Mobilyayı Coşturacak

Milyonlarca ailenin yaşam standardını değiştirecek olan kentsel dönüşüm projeleri mobilyacılar için de umut oldu.

16.05.2013 09:40  Güncelleme: 09:42

Kentsel dönüşüm projeleri nedeniyle hem üretim hem de istihdam açısından hareketlenme bekleyen sektörlerin başında mobilya geliyor. Milyonlarca ailenin yaşam standardı ve hayatını değiştirecek olan bu projenin sürekli olması mobilya sektöründeki firmaları umutlandırıyor. Çalışmalarla birlikte ilk etapta yüzde 15'lik bir artış beklediklerini söyleyen MASKO Mobilya Kenti Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karcı "Çevre ve Şehircilik Bakanlığ birinci deprem bölgesinde yer alan İstanbul, İzmir, Bursa, Sakarya ve Kocaeli'nin ilçe belediyelerine yetki devri yaptı. Pek çok noktada Kentsel dönüşüm projelerine başlandı. Bu durum inşaat sektörü ve dolayısıyla mobilya sektörü için de gelişim anlamına geliyor. İnşaat sektöründeki gelişmelerle birlikte mobilya sektöründe de paralel bir büyüme yaşanacak. Bu durum sektördeki istihdam oranlarını da pozitif olarak etkileyecektir. Pek çok noktada Kentsel dönüşüm projelerine başlandı. Bu durum inşaat sektörü ve dolayısıyla mobilya sektörü için de gelişim anlamına geliyor. Kentsel dönüşümle birlikte iç piyasada yüzde 15 satış artışı bekliyoruz. Ancak şu anda iç piyasada beklentilerimizi karşılayamadık. Mobilya satışlarında gerileme yaşıyoruz" diye konuştu.

Avrupa krizi olumlu yansıdı

Türkiye’nin en büyük avantajı hammaddesinin yüzde 75.5'ini kendinin temin etmesinin av antaj olduğunu söyleyen Karcı "Bu durum bize parlak bir gelecek vaadediyor. Avrupa’daki kriz yatırımcımız için iyi bir fırsat oldu. Daha önce 100 bin Euro’ya alınabilen makineler, şimdilerde 35-40 bin Euro’ya bulunabiliyor.

Barış süreci Körfez'i hareketlendirecek

Rusya, Nijerya, Libya, Körfez ülkeleri ve Türk Cumhuriyetleri gibi ülkelerin Türkiye ve MASKO ile işbirliği yapmak isediğini söyleyen Karcı, 2012 yılında 193 ülkeye 2 milyon dolarlık bir mobilya ihracatı olduğunu belirtti. Karcı, 2013'te ilk iki ayda mobilya ihracatının yüzde 16 arttığını söyledi. Bu yıl 2.5 milyar dolar civarında bir rakam beklentisi olduğunu hatırlatan Karcı "MASKO, ülkemiz mobilya ihracatının yüzde 10'ununu karşılıyor. İhracatta en önemli potansiyel yakın coğrafyada. Barış süreci ve komşu ülkelerdeki karışıklıkların bitmesiyle ticaretimiz ciddi oranda artacak. Biz de MASKO olarak Ortadoğu ve Körfez ülkeleri ile yeni işbirlikleri geliştiriyoruz. Türk mobilya sektörünün dış piyasada 2013 yılında yüzde 15 ila 20 arasında büyüyeceğini tahmin ediyoruz. Mobilya sektörümüzün hedefi, beş yıl sonrasında dünya ihracatında ilk 10’a girmek" dedi.

Kaynak: Star

Son Dakika Emlak Kentsel Dönüşüm Mobilyayı Coşturacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement